روزنامه کیهان وابسته به علی خامنه ای با انتشار مقاله ای انتقاد آمیز درباره ” اف ای تی اف ” و رسانهای شدن موافقت خامنه ای آن هم با خواهش و تمنای روحانی برای بررسی مجدد لوایح مرتبط با این لایحه در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نوشته است: برخی مدعیان اصلاحات تلاش کردند با برجستهسازی و بهرهبرداری رسانهای از این موضوع، القا کنند که تهیه واکسن کورونا فقط از طریق پیوستن به FATF میسر میشود.
کیهان در ادامه نوشته است: این در حالی که بر اساس اظهارات همتی، رئیسکل بانک مرکزی خرید واکسن کورونا به FATF ربطی نداشته و اساساً «مشکل خرید واکسن کرونا حل شد».
این روزنامه وابسته به خامنه ای نوشته است: امروز با همکاری وزارت بهداشت و درمان موفق شدیم منابع مالی مورد نیاز برای واردات ۱۶.۸ میلیون دوز واکسن کرونا را به حساب کارگزار سازمان بهداشت جهانی حواله کنیم.
همتی پیشتر نیز گفته بود : در یکی از پستهای قبلیام تأکید کردم که تحریم آمریکا و نیاز به اخذ موافقت اوفک، موجب شده است تا مسئله خرید واکسن کرونا از کوواکس (covax) با مشکل و تاخیر روبهرو شود. در این خصوص چند نکته را برای اطلاع مردم عزیز اعلام میکنم.
کیهان در ادامه نوشته است که جریان مخالف رهبری در یادداشتها و اظهاراتشان بهویژه در روزنامههای زنجیرهای و شبکههای اجتماعی (با هشتگ «واکسن بخرید»!) با زیر سوال بردن مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدعی شدهاند که به دلیل قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF انتقال پول و خرید واکسن کرونا میسر نیست.
علی مطهری، نماینده مجلس هم در این باره گفته بود: «به خاطر اینکه در لیست سیاه افای تی اف قرار داریم نتوانستیم پنجاه میلیون دلار مبلغ سهمیه ایران از واکسن کرونای سازمان جهانی بهداشت برای هشت میلیون ایرانی را منتقل کنیم و سهمیه ایران باطل شد. روزنامه شرق هم در این باره نوشته است: «نپیوستن به FATF به نفع کاسبان تحریم است».
کیهان در ادامه نوشته است که همچنین یکی از پایگاههای خبری مدعی اصلاحطلبی هم به نقل از عضو اتاق بازرگانی نوشت: «برای خرید دارو میگویند شما باید پول خودتان را اصطلاحاً تمیز کنید که برای این کار نیاز به FATF است.»
روزنامه دولتی ایران نیز با انتشار مطالب و گزارشهایی با تیترهایی چون «تحریم و FATF مانع خرید واکسن»، «رهگیری FATF در خرید واکسن کرونا» و «کیان دولت پیشکش، بگذارید دارو وارد کشور شود» مدعی شد که «لیست سیاه FATF مانع خرید واکسن کروناست.»
همچنین خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) نیز به نقل از یک کارشناس درباره ارتباط بین FATF و خرید واکسن کرونا گفت: «میخواهیم کالاهای خود را فروخته و پول آن را دریافت کنیم، آیا میخواهیم از کشورها و شرکتهای مختلف خارجی کالاهایی نظیر واکسن کرونا را بخریم یا خیر. اگر پاسخ به این سؤالات مثبت است، باید عضو FATF شویم… برای رفع این مشکل و حل مشکلاتی که بر سر راه موضوعاتی مانند خرید واکسن کرونا وجود دارد، باید در FATF عضو شویم».
همچنین علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نپذیرفتن FATF چقدر بر خرید واکسن کرونا تأثیر گذاشته است، گفته بود: در مورد انتقال پول بنا بر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبهرو بودیم. بهطورکلی نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد قبلاً نیز دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود.
فضاسازی مدعیان اصلاحات و اظهارات نادرست سخنگوی دولت باعث شد، وزیر بهداشت وابسته به سپاه پاسداران به ادعاهای به دید این روزنامه غلط مزبور واکنش نشان دهد، و بگوید: تاثیر FATF بر خرید واکسن جدی نیست
این روزنامه وابسته به بیت رهبری به نقل از محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نوشته است: اصولاً قواعد FATF شامل اقلام بشردوستانه نمیشود، مداخلهای در خرید اینگونه اقلام ندارد و بهطورکلی وارد اینگونه مصادیق هم نمیشود.