روزنامه نگاری که خبر تخریب غیر قانونی روستای ابوالفضل در اهواز را  توسط بنیاد مستضعفان منتشر کرد بازداشت و سپس با قید کفالت آزاد شد

روزنامه نگاری  که خبر تخریب غیر قانونی روستای ابوالفضل در اهواز را  توسط بنیاد مستضعفان را منتشر کرد بازداشت و سپس با قید کفالت آزاد شد

کوثر کریمی، خبرنگار خبرگزاری مهر، روز گذشته (آدینه) که برای نخستین بار خبر مربوط به  تخریب روستای ابوالفضل و  شرایط بلاتکلیف ۳۰۰ خانوار در  این روستا را منتشر کرد بازداشت شد.

حکومت ایران حتی خبرنگارانی که حسب وظیفه حرفه ای شان خبر تهیه می کنند را مورد آزار قرار می دهد که یک سانسور تمام عیار در امور خبررسانی در ایران برقرار شود

خانم کریمی هفته گذشته نیز  در گزارشی از فقر و عدم امکانات ابتدایی در روستای ابوالفضل نوشته بود  که ساکنان روستا با آن درگیرند و با همه این مشکلات و در شرایطی که بیماری کورونا همه کشور را دربرگرفته است اکنون آنان با خطر تخریب خانه‌هایشان مواجه هستند.

خبر بازداشت  کوثر کریمی خبرنگار خبرگزاری مهر وابسته به سپاه پاسداران ، توسط یاسر جلالی یکی از روزنامه‌نگاران مستقر در استان خوزستان در شبکه اجتماعی توییتر منتشر شد که در ان نوشته شده بود دادگستری این استان گزارشگر خبرگزاری مهر را «به جرم تبلیغ علیه نظام اسلامی بازداشت کرده است».

کوتاه مدتی بعد یکی از مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی که صاحب امتیاز خبرگزاری مهر محسوب می‌شود، اعلام کرد که این خبرنگار با قید کفالت آزاد شده است.

یاسر جلالی در ادامه توییتر خود نوشته است که گویا  «یکی از مقامات تهدید کرده است» که اگر خبرگزاری مهر پی‌گیری‌های خود درباره این موضوع را ادامه دهد، مدیرعامل خبرگزاری به دادگاه احضار خواهد شد.

پس از انتشار خبر درگیری‌ بین نیروهای امنیتی با ساکنان روستای ابوالفضل در اطراف اهواز، نام این روستا بر سر زبان‌ها افتاد. گزارش شده بود که  نیروهای امنیتی در درگیری با مردم این روستا متوسل به گاز اشک‌آور و گلوله‌های ساچمه‌ای شدند که در نتیجه آن چندین نفر از ساکنان روستا زخمی شدند.

به  گزارش‌ فعالان حقوق بشر، این افراد در برابر بنیاد مستضعفان که مدعی مالکیت زمین‌های آنها شده است، دست به مقاومت و اعتراض زدند که نیروهای امنیتی آنها را زخمی و بازداشت کردند.

در شبکه های اجتماعی ویدیوهایی از جراحات ساکنان روستای ابوالفضل منتشر شده است که جای ساچمه را بر بدن آنها نشان می‌دهد.

اما فرمانده انتظامی اهواز این ویدیوها را «ساختگی و جوسازی خبری در فضای مجازی» خوانده و منتشر کنندگان تصاویر را تهدید کرد که به دلیل «برهم زدن آرامش و امنیت عمومی و تشویش اذهان عمومی تحت رصد پلیس فتا» قرار می‌گیرند.

ساکنان روستای ابوالفضل با حدود ۳۰۰ خانوار مدعی‌اند سندی دارند که نشان می‌دهد نزدیک به ۴۰ سال است در این محل زندگی می‌کنند، «اما بنیاد مستضعفان خود را مالک زمین آن‌ها معرفی کرده و مانع ارائه خدمات و کد روستایی به محل سکونت‌شان می‌شود».

در مقابل، معاون دادستان اهواز از وضعیت زمین‌های این روستا به‌ عنوان «زمین‌خواری» یاد کرده است.