سفیر جمهوری اسلامی در روسیه، گفت: برای تامین تجهیزات دفاعی و نظامی از روسیه پیشنهادهایی دریافت کردهایم. از هنگام روی کار آمدن حکومت اسلامی در ایران روسیه به بزرگترین فروشنده اسلحه به این کشور مبدل شده و چین هم به مقدار زیادی در این جریان دست دارد و این یکی از علل اصلی مخالفت قاطعانه دولت مسکو در مورد ادامه تحریم تسلیحاتی ایران است .
کاظم جلالی، افزود: تحریم های تسلیحاتی ایران در ماه نوامبر سال جاری پایان می یابد. تامین نیازهای دفاعی حق قانونی ایران می باشد و بعد از پایان محدودیت ها، اقدام لازم صورت خواهد گرفت. تا کنون ایران پیشنهاداتی برای تامین تجهیزات دفاعی و نظامی دریافت کرده، اما محدودیتهای موجود اجازه نداد معاملهای در این زمینه صورت بگیرد.
ضمیر کابلوف رئیس اداره دوم آسیای وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد: روسیه امکان آغاز مذاکرات با ایران برای ارسال تسلیحات به این کشور پس از پایان دوره محدودیت تسلیحاتی سازمان ملل را رد نمیکند.
وی افزود : بله ما امکان مذاکره با ایران را رد نمیکنیم زیرا تاریخ اعتبار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در این باره به پایان میرسد و روسیه از جمله کشورهایی بوده که این تحریم را به دقت رعایت کرده است.
کابلوف گفت که پس از رفع محدودیت ها، ایران کشور مستقل است و حق حاکمیت آن کمتر از روسیه نیست و حق این کشور است که به ما مراجعه کند.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه نیز در این باره گفت: تلاش آمریکا در این زمینه به نتیجه نمیرسد چرا که تمدید تحریم تسلیحاتی تهران ممکن نیست.
مذاکره کننده ارشد هستهای روسیه گفت: موضوع ارسال تسلیحات و ادوات جنگی به جمهوری اسلامی ایران و نیز صادرات تسلیحات از ایران در هنگام تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت برای روسیه حل شد.
وی افزود: این نظام ویژهای است و با دوره پنج ساله آن در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ بسر میرسد هرگونه عدول از این تصمیم ناممکن است.