
به دنبال دیدار پرزیدنت پوتین با امیر محمد بنسلمان، , ولیهعد عربستان، اعلام شد که دولت های مسکو و ریاض موافقت کرده اند که برنامه پائین نگاه داشتن سطح تولید نفت، همچنان ادامه یابد، تا شاید بتواند موجب افزایش بهای آن در بازار جهانی گردد.
دیدار بین رئیس جمهوری روسیه و ولیعهد عربستان، در حاشیه همایش کشورهای گروه ۲۰ صورت گرفت و طرفین برای هماهنگ کردن صادرات نفت به این توافق مهم رسیدند.
روسیه و عربستان سعودی بزرگترین تولید کنندگان نفت صادراتی در جهان محسوب می شوند و همکاری و همآهنگی بین آن ها، به میزان نفوذ سازمان اوپک در تعیین سیاست های نفتی در جهان به شدت آسیب می رساند.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران پیشتر گفته بود: «این را بدانید که استفاده سیاسی از نفت باعث مرگ اوپک خواهد شد».
وی از به خطر افتادن اوپک توسط عربستان و سایر همسایگان هشدار داد ولی از آوردن نام روسیه که از هم پیمانان قدرتمند عربستان است خود داری ورزید چرا که ایران به حسن نیت روسیه نیاز دارد .
سال گذشته کشورهای عضو اوپک در همراهی با روسیه بر سر کاهش میزان تولید نفت خام توافق کرده بودند. سیاستی که هدف آن ایجاد ثبات در بازارهای جهانی و افزایش بهای نفت اعلام شده بود.
روسیه ۲ سال پیش اعلام کرده بود که در سایه همکاری با کشورهای عضو اوپک در عرصه تنظیم تولید و توزیع نفت، موفق شده است درآمدهای نفتی خود را به میزان ۱۱۰ میلیارد دلار افزایش دهد.
این در حالی است که تصمیمگیری قطعی درباره بازه زمانی اجرای این سیاست باید در نشست “اوپک پلاس” اتخاذ شود. بر اساس این تصمیم کشورهای اوپک و کشورهای غیر عضو تولید نفت روزانه خود را به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه کاهش خواهند داد.
سازمان کشورهای تولید کننده نفت، اوپک، و کشورهایی که عضو آن نیستند، بهطور مشخص روسیه، در سالهای اخیر اتحاد تازهای را تشکیل دادهاند که به “اوپک پلاس” موسوم شدهاست. این اتحاد برای ایجاد ثبات در بازار و بهای نفت شکل گرفتهاست.
ایالات متحده، که یکی ازبزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان است ، در اوپک پلاس حضور ندارد، ولی دو تولیدکننده اصلی دیگر یعنی روسیه و عربستان، نقش اصلی را در مذاکرات و توافقات دارند.
بهای نفت خام “برنت”، از مهمترین شاخصهای قیمتگذاری نفت خام، از آغاز سال جاری میلادی تا کنون، بیشتر از ۲۵ درصد افزایش یافتهاست.
تحلیگران می گویند:کاهش احتمالی بهای نفت،در جهان بهدلیل کاهش رشد اقتصاد جهانی و افزایش صادرات نفت آمریکا، می باشد.
سیاست ننگین ابردزدانی که باعث شورش ۵۷ در ایران شدند این بود که قیمت نفت را پایین نگاه دارند، اما اکنون روسیه هر غلطی که دلش بخواهد میکند و هیچ نگرانی برای براندازی حکومتش نیست. جالب هم این است که نفتی که حرفش را میزند مقادیر زیادش در خاکی است که سالیان پیش از ایران به چپاول بردند.
لعنت بر فرصت طلبان مزدور و خونخوار!