روند برکناری و بازداشت روسای صنعت اتومبیل سازی ایران در ابعاد گسترده ادامه دارد

سخنگوی دولت گفت:   «افزایش قیمت خودرو قانونی نیست و باید بررسی شود که این اقدام اشتباه نرم افزاری بوده یا خطای شخصی است»

موج برکناری و بازداشت مدیران دو شرکت بزرگ خودروسازی حکومت ایران به اتهام احتکار و  تخلف در افزایش قیمت خودرو تیتر رسانه های خبری و اجتماعی ایران شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل ایران خودرو،  ساعاتی پس از آنکه علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود از برکناری او سخن گفت، با حکم بازپرس شعبه‌۱۴ رسیدگی به جرایم کارکنان دولت بازداشت شد.

علی ربیعی، سخنگوی دولت، دیروز( دوشنبه) در گفت و گو  با خبرنگاران، گفت: «هاشم یکه‌زارع مدیرعامل ایران خودرو به دلیل تغییر قیمت برکنار و عباس علی‌آبادی به این سمت منصوب می‌شود».

ربیعی افزود: «مدیرعامل ایران خودرو به صورت عمدی و بدون هماهنگی، قیمت محصولات این کارخانه را افزایش داده و به همین دلیل برکنار می‌شود».

سخنگوی دولت گفت:   «افزایش قیمت خودرو قانونی نیست و باید بررسی شود که این اقدام اشتباه نرم افزاری بوده یا خطای شخصی است».

شماری از مقام های حکومتی ایران بازداشت این مدیران را  بروز تخلف در فروش خودرو عنوان می‌کنند و در طی چند هفته گذشته برخی آنان را  از سمت خود برکنار و شماری از این مدیران را نیز ممنوع الخروج کرده اند .

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، پیشترگفته بود : « تعدادی از مدیران میانی شرکت خودروسازی سایپا بازداشت شده‌اند و این پرونده ۲۵ متهم دارد که ۶ نفر بازداشت هستند برخی از بازداشتی‌ها از مدیران سایپا هستند و برخی هم از شرکت‌ها و نمایندگی‌های سایپا که مبادرت به ثبت نام خودرو می‌کردند ».

به گزارش روزنامه آفتاب  جمعی از خریداران و دارندگان حواله‌های خودروی سایپا، ایران‌خودرو و پارس‌خودرو، بارها با برگزاری تجمع، نسبت به افزایش قیمت و تحویل نشدن به‌موقع خودروهای پیش‌خرید اعتراض کردند اما راه به جایی نبردند و شماری از آنان بازداشت شدند.

قیمت خودرو در ایران به دلایل مختلف، از جمله خروج شرکت‌های خودروسازی خارجی از ایران و همچنین افزایش قیمت دلار، شدیدا گران شده است. همچنین حدود سال گذشته، دولت ایران واردات برخی از خودروها به ایران را ممنوع اعلام کرد که به افزایش بیشتر قیمت خودرو منجر شد.