خبرگزاری رویترز بر اساس دادههای موجود در صنعت نفت گزارش داد:با توجه به پر شدن ذخیره نفت خام ایران، این کشور تولید نفت خود را به پایینترین میزان خود در چهار دهه اخیر رسانده است.
بر اساس دادههای موسسه تحلیل بازار انرژی افجیای، ذخایر نفت خام ایران در تاسیسات خشکی از ۱۵ میلیون بشکه در ماه ژانویه، به ۵۴ میلیون بشکه در ماه آوریل رسید و در ماه ژوئن تا ۶۳ میلیون بشکه افزایش یافت.
رویترز در این گزارش دلیل پر شدن ذخایر نفت خام ایران را افت شدید صادرات نفت خام و کاهش فعالیتهای پالایشگاهی ناشی از شیوع کرونا عنوان کرده است.
شرکت اطلاعات بازار کپلرنیز تخمین زده که در ماه ژوئن ذخایر نفت خام ایران در تاسیسات خشکی در حدود ۶۶ میلیون بشکه بوده است. این میزان معادل ۸۵ درصد ظرفیت ذخایر نفت خام ایران در تاسیسات خشکی است.
همایون فلکشاهی، یکی از تحلیلگران ارشد در این شرکت به رویترز گفته است که با توجه به محدودیتهای فنی در تانکرهای ذخیره و نیز گلوگاههای موجود در زیرساختها، امکان پر کردن مخازن به صورت صد در صد وجود ندارد.
از سوی دیگر، ظرفیت مخازن شناور در دریا نیز برای ایران در حال تکمیل شدن است.
در ادامه گزارش رویترز به نقل از منابع اطلاعاتی در صنعت کشتیرانی، تخمین زده می شود که ایران برای ذخیره نفت خود از ۳۰ تانکر عظیم که هر کدام حداکثر دو میلیون بشکه ظرفیت دارد استفاده میکند. بدین ترتیب برآورد میشود که طی چند ماه اخیر بیش از ۵۰ میلیون بشکه نفت در این مخازن نگهداری شده باشند.
طبق برآورد موسسه دادههای مالی ریفینیتیو، تا سیزدهم تیر، ۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران در تانکرهای نفت در دریاها نگهداری شده است.
بر اساس دادههای اوپک، تولید نفت خام ایران در ماه ژوئن یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. این میزان نیمی از تولید نفت این کشور در سال ۲۰۱۸ بود و پایینترین میزان تولید نفت خام از آغاز جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۵۹ تاکنون بوده است.
آگاهان امور ر این باره می گویند: از دلایل کاهش صادرات نفت ایران، می توان به شیوع کرونا و اشباع بازار عرضه نفت اشاره کرد. طبق اطلاعات شرکت کپلر، صادرات نفت خام ایران در ماه می حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز بود. موسسه افجیای صادرات نفت ایران در ماه می را ۲۱۰ هزار بشکه در روز ارزیابی کرده است. این ارزیابیها در مقایسه با صادرات دو نیم میلیون بشکه در روز در آوریل ۲۰۱۸ افتی شدید را در صادرات نشان میدهند.