به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده نسبت به حمله موشکی علیه تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان را بی پاسخ نگذاشت و کوتاه مدتی پس از وقوع آن، به یک جنگ سایبری علیه رژیم ایران دست زد که از میزان آسیبی که وارد ساخته هنوز اطلاعات موثقی در دست نیست.
با این همه، رویترز در گزارش خود، افزوده نوشت که این عملیات محدود بود و پرزیدنت ترامپ آن را به جای رویارویی جنگی با رژیم ایران انجام داد.
رویترز می نویسد که این گزارش بر اساس اطلاعاتی است دو تن از بلندپایگان آمریکایی در اختیار آن خبرگزاری قرار داده اند. به گفته آنان، جنگ سایبری در روزهای پایانی ماه گذشته (سپتامبر)، یعنی حدود سه هفته پیش انجام گرفته و در نتیجه آن، برخی دستگاه های ایرانی از کار افتاده است. در این باره، توضیحات بیشتری داده نشده است.
بنا به این گزارش، هدف پرزیدنت ترامپ از این حمله سایبری آن بوده که از یک سو تعرض جنگی رژیم ایران علیه عربستان سعودی بی پاسخ گذاشته نشود، و از سوی دیگر، واکنش آمریکایی موجب بروز جنگ گسترده نشود.
این نخستین بار نیست که ایالات متحده به حمله سایبری علیه رژیم ایران دست می زند. چند ماه پیش نیز پس از آن که پهپاد اطلاعاتی ایالات متحده، توسط موشک سپاه پاسداران متلاشی شد، ایالات متحده به جنگ سایبری دست زد که از حمله سایبری اخیر، حتی گسترده تر بود.
پس از حمله سپاه پاسداران به نفتکش ها در خلیج فارس نیز، ایالات متحده با یک حمله سایبری، واکنش نشان داد.
واکنش وزارت دفاع ایالات متحده نسبت به حمله رژیم ایران به تاسیسات آرامکو آن بود که بیش از یک هزار سرباز آمریکایی به عربستان فرستاد، ولی اعلام داشت که هزینه اقامت آنان را خود دولت ریاض می پردازد.
کارشناسان نظامی ابراز شگفتی کردند که چگونه ممکن است که آمریکا از یک سو سربازان خود را از سوریه خارج می کند، و حمله خونین ارتش ترکیه را امکان پذیر می سازد و در همان حال سربازان بیشتری به عربستان می فرستد.
برخی تحلیلگران می گویند که دولت پرزیدنت ترامپ با این اقدامات، پیشروی سیاسی و دیپلماتیک روسیه در منطقه خاورمیانه را امکان پذیر ساخته است.