رویترز جزئیات تصمیم گیری رهبران سیاسی و فرماندهان رژیم ایران برای حمله به تاسیسات نفتی عربستان را انتشار داد

ادعای محسن رضایی دایر بر این که حکومت توانسته است یک توطئه تهاجمی علیه تاسیسات اقتصادی و نظامی در بندر عسلویه را خنثی کند و دشمن را ناکام سازد، همچنان با سکوت مقامات رژیم روبرو می باشد و خود وی نیز هیچ توضیحی در این زمینه نداده است. در گزارش های روز پیش از قول محس رضایی دبیر شورابعالی امنیت ملی گفته شده بود که رژیم ایران توانسته است یک توطئه جنگی را در عسلویه خنثی کند.

آگاهان گفتند که اگر این ادعا درست باشد، شاید منظور رضایی تاسیسات پالایشگاه گاز در عسلویه بوده، ولی او حتی نگفت کدام کشور این تعرض را برنامه ریزی کرده بود و رژیم ایران با چه اقداماتی توانسته است آن را خنثی کند.

فرض آن است که منظور دبیر شورایعالی امنیت ملی اقدام انتقام جویانه ارتش عربستان نسبت به حمله موشکی به تاسیسات نفتی آرامکو در شمال شرق عربستان بوده است. رژیم ایران ادعا کرد که این حمله را حوثی های یمن انجام داده بودند. ولی همه کارشناسان و منابع آگاه این ادعا را رد می کنند و میگویند عامل آن، خود حکومت اسلامی ایران بوده است.

خبرگزاری رویترز گزارشی انتشار داد که در آن تشریح شده که تصمیم به این حمله، چگونه طراحی و تصمیم گیری شد

چهار ماه قبل از اینکه با فوجی از پهپادها و موشک‌ها به بزرگترین تأسیسات نفتی جهان در عربستان حمله شود، مقام‌های امنیتی ایران در یک مجتمع امنیتی نفوذناپذیر در تهران دور هم جمع شده بودند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی تفصیلی و اختصاصی با استناد به چهار منبع که نامی از آن‌ها نمی‌آورد این گروه را شامل مقام‌های رده بالای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروهی از افراد شاخص ارتش ایران عنوان می‌کند.

طبق این گزارش، موضوع اصلی جلسه در ماه مه، این بود: «چگونه ایالات متحده را به‌دلیل خروج از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌های اقتصادی علیه ایران مجازات کنیم»، اقدام‌هایی که به سختی به جمهوری اسلامی ضربه وارد کرده‌ است.

بر اساس گزارش رویترز در این جلسه سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران رشته کلام را بدست گرفت و گفت: «زمان آن است که شمشیرها را از نیام بیرون بکشیم و به آن‌ها درس عبرت دهیم.»

تندروها در این نشست از حمله به اهداف مهم از جمله پایگاه‌های نظامی آمریکا صحبت کردند. طبق این گزارش در نهایت از طرح‌های تقابل مستقیم صرف‌نظر شد چرا که می‌توانست واکنش ویرانگر ایالات متحده را در پی داشته باشد. در نهایت، ایران تصمیم گرفت تا به تاسیسات نفتی عربستان سعودی که متحد آمریکاست حمله کند.

طبق نوشته خبرگزاری رویترز، این طرح از سوی مقام‌های ارشد نظامی ایران در آن جلسه ماه مه مورد بحث قرار گرفت و در چهار جلسه دیگر پیگیری شد.

خبرگزاری رویترز می‌نویسد که با استناد به روایت سه مقام آشنا با این نوع جلسات و چهارمین فرد که نزدیک به تصمیم‌گیری‌های ایران است برای نخستین بار درباره نقش رهبر جمهوری اسلامی در حمله ۱۴ سپتامبر به تاسیسات آرامکو، اطلاعاتی را ارائه می‌دهد.

این افراد گفتند که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی موافقت خود را با این حمله اعلام کرد اما تحت این شرط سخت، که «نیروهای ایرانی هیچ فرد غیرنظامی یا آمریکایی را هدف قرار ندهند.»