خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه در ایران گزارش داده است که در ماه اوت یک کشتی متعلق به شرکتی ایرانی ۱۴ هزار تن پودر آلومینیوم (آلومینا) از ونزوئلا تحویل گرفته است.
در ادامه گزارش رویترز آمده است: کشتی گلسان با ظرفیت بارگیری نزدیک به ۲۳ هزار تن کالا که متعلق به شرکت کشتیرانی مسخر دریا بوده و توسط شرکت رهبران امید دریا اداره میشود، این شرکت محوله آلومینا را از ونزوئلا بار زده است.
رویترز در ادامه نوشته است این کشتی در ماه ژوئن آبهای ایران را با اجناسی برای فروشگاه اتکا وابسته به سپاه پاسداران ترک کرده بود و ماه اوت به بنادر ونزوئلا رسید و محموله خود را تحویل داد.
یادآور می شود که سال گذشته ایالات متحده شرکت راهبران امید دریا را در لیست تحریمها قرار داد.
در این گزارش آمده است که این کشتی با دستکاری سیگنال خود توانسته است این محموله را به ایران برساند.
رویترز در ادامه نوشته اسا بر اساس اطلاعات شرکت ردیابی نفتکشها، رفینیتو، این کشتی هماکنون در حال بازگشت به ایران در آبهای اقیانوس اطلس است، اما سیستم ارسال سیگنال کشتی هنوز هم محل خود را بندر «گواریا» در ونزوئلا گزارش میکند.
همچنین تلویزیون دولتی ونزوئلا نیز چهار روز پیش اعلام کرده بود که کشتی گلسان در حال حمل محمولههای میوه تولیدی ونزوئلا به ایران است. همزمان حجتالله سلطانی سفیر ایران در کاراکاس نیز در صفحه توییتر خود نوشت که «ونزوئلا محمولههای انبه و آناناس به ایران ارسال میکند».
وی تجارت ایران و ونزوئلا را «برد-برد» توصیف کرده است.
رویترز در ادامه گزارش خود مینویسد که هیچ کدام از شرکتهای ایرانی دخیل در حمل محموله آلومینا حاضر به پاسخ دادن به سوالات این خبرگزاری نشده و تلاشهای این رسانه برای تماس با مقامات دو کشور نیز بینتیجه مانده است.
ایالات متحده پیشتر تجارت فلزات، از جمله پودر آلومینیوم با ایران را که در ساخت موشک استفاده میشود. را تحریم کرده بود.
ایوان دوکه رئیسجمهوری کلمبیا نیز در اواخر مرداد ماه سال جاری گفته بود ونزوئلا میخواهد از ایران موشک بخرد و در اختیار شورشیان کلمبیایی قرار دهد.
آمریکا به غیر از تحریم تجارت فلزات، شرکتهای فعال در ساخت آلومینا در ایران را نیز در لیست سیاه قرار داده است. ایالات متحده میگوید این شرکتها با برنامه هستهای، نظامی و موشکی سپاه پاسداران ایران همکاری میکنند.
ایالات متحده همچنین ماه جاری چهار محموله بنزین ایران به ونزوئلا را توقیف کرد و یک شرکت چینی را که به ماهانایر کمک میکرد تحریم نمود.
مقامات حکومت ایران در ارتباط با این خبر گفته بودند که این محموله ها متعلق به ایران نیست اما وزیر نفت ایران آن را رد کرد و گفته که این محموله ها، بنزین ایران بوده است که این سخنان او با واکنش شماری از نمایندگان مجلس روبرو شده و او را جاسوس و ستون پنجم غرب نامیده و خواهان برکناری او شدند.