روی آوردن حسن روحانی به ملت آمریکا برای لغو تحریم‌ها، بازتاب امیدوار کننده ای در ایالات متحده نداشت

روی آوردن حسن روحانی به مردم آمریکا، با این امید که بتوانند بر دولت واشنگتن فشار آورند که به تحریم های اقتصادی علیه رژیم ایران پایان دهد، در رسانه های همگانی ایالات متحده بازتاب حاشیه ای داشت و تاثیری به جای نگذاشت. در عین حال، پرزیدنت ترامپ گفت که اگر رژیم ایران تصور می کند که با این گونه استدلال ها موجب لغو تحریم ها می شود، دچار اشتباه شده است.

روحانی در نامه خود خطاب به ملت آمریکا، یادآوری کرده که «همگان در ایران ممکن است قربانی ویروس کرونا گردند و این مصیبت، تنها رده سیاسی رژیم را هدف نمی گیرد، بلکه همه مردم ممکن است به آن دچار شوند». او می نویسد: «من به نام عدالت و انسانیت، وحدان های پاک و فطرت های الهی شما را خطاب قرار می دهم و از شما می خواهم دولت و نمایندگان خود در کنگره آمریکا را آگاه کنید که تحریم های شما هیچگاه موفقیتی به همراه نداشته و نخواهد داشت».

تحلیلگران می گویند روی آوردن روحانی به مردم آمریکا، به انتظار برداشتن تحریم ها، می تواند به خوبی نشان دهد که تحریم های اقتصادی آمریکا که از سال گذشته دوباره برقرار شد، تا چه حد به رژیم ایران آسیب رسانده که اکنون رئیس جمهور حکومتی که مرتبا شعار “مرگ بر آمریکا” سر می دهد، اکنون به خود ملت آمریکا متوسل شده است.

البته علی خامنه‌ای چند ماه پیش گفته بود که منظور از این شعار، کل ملت آمریکا نیست، بلکه تنها به حکومت آن کشور اشاره دارد.

پیش از انتشار نامه روحانی، که روز گذشته (آدینه) فرستاده شد، گروهی از افرادی که خود را “دانشگاهیان و تلاشگران سیاسی” می‌نامند، با انتشار نامه سرگشاده ای خطاب به دولت ایالات متحده، خواسته شده که دولت واشنگتن، به هدف همراهی با ملت ایران، تحریم ها را برچیند.

معلوم نیست که حکومت ایران تا چه حد در تشویق این افراد برای نوشتن چنین نامه ای نقش داشته، ولی انتشار چنین نامه ای حسن نیت و میزان آشنایی امضا کنندگان آن به واقعیات سیاسی در ایران را نیز زیر سؤال می برد.

حکومت ایران بخش اعظم بودجه خود را به سپاه پاسداران و نهادهای دینی و تبلیغات اسلامی و همچنین حمایت از گروه های تروریستی و جنگ در کشورهای همسایه اختصاص داده است.

چند تن از سیاستمداران حزب دموکرات آمریکا در هفته های اخیر از دولت جمهوریخواه خواسته بودند تحریم ها را به طور موقت لغو کند. احتمال دارد که این واقعیت، یکی از علل روی آوردن روز گذشته روحانی به ملت آمریکا و اعضای کنگره آن کشور باشد.

هدف ایالات متحده از بازگرداندن تحریم ها، محروم ساختن رژیم ایران از درآمدهایی بود که این گونه فعالیت های مداخله جویانه ای را امکان پذیر می سازد.

به گفته آشنایان امور، اگر رژیم ایران درصد معینی از بودجه های نظامی و تسلیحاتی و تروریستی خود را به مبارزه با کرونا اختصاص دهد، نباید با مشکل لاینحل مالی روبرو شود. آن ها یادآور می شوند که چندین کشور خارجی کمک های مالی برای مبارزه با کرونا در اختیار ایران قرار داده اند و همچین مقادیری تجهیزات پزشکی به ایران فرستاده اند.

علاوه بر این، دولت آمریکا و به ویژه مایک پمپئو وزیر خارجه و برایان هوک مسؤول اجرای تحریم های آمریکایی علیه رژیم ایران، بارها اعلام کرده اند که تحریم ها، هیچ امری را که هدف آن مبارزه با کرونا می باشد دربر نمی گیرد.

آن ها یادآوری می کنند که دولت پرزیدنت ترامپ در هفته های اخیر بارها گفته است که همه امور مربوط به کرونا از تحریم معاف است. ولی رژیم ایران همچنان ادعا می کند که ادامه تحریم ها موجب مرگ و میر مردم ایران شده است.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه حکومت نیز در آخرین مصاحبه ای که با یک رسانه برزیلی انجام داد، ایالات متحده را به “تروریسم پزشکی” متهم ساخت. به موازات آن، سپاه پاسداران و عناصر تعصب گرای رژیم، همچنان ادعا می کنند که شیوع ویروس کرونا در جهان، یک جنگ میکروبی ایالات متحده به هدف لطمه زدن به اقتصاد حکومت ایران می باشد.