ادعای رژیم: “تحریم های پتروشیمی قابل اجرا نیست”. ولی به گفته آگاهان، بسیار موثر است

یک روز پس از آن که ایالات متحده به گسترش تحریم های اقتصادی علیه حکومت ایران پرداخت و شاخه های دیگر از تجارت محصولات پتروشیمی ایران را در فهرست ممنوعه قرارداد، محمد جواد ظریف از این که ممکن است رژیم ایران از عضویت در اوپک نیز بیرون رانده شود، ابراز خشم کرد و به عادت همیشگی خود آن را نتیجه توطئه عربستان و آمریکا و اسرائیل علیه ملت ایران معرفی کرد.

این واکنش خشم آلود پس از آن است که در ساعات اخیر اعلام شده بود که بهای نفت خام در بازار جهانی همچنان رو به کاهش است و هیچ کمبودی احساس نمی شود.
در هنگامی که ایالات متحده به اجرای تحریم های نفتی

علیه حکومت ایران پرداخت، امید رژیم بر آن بود که بازار جهانی با کمبود روبرو گردد و بهای نفت بالا رود و ایالات متحده زیر فشارهای داخلی و بین المللی قرار گیرد، تا شاید ناچار شود تحریم ها را باطل سازد.

ولی این امید رژیم ایران نقش برآب شد و دولت های روسیه و عربستان از این تنگنای رژیم ایران، به سود خود به بهره برداری پرداختند و میزان تولید خود را افزایش دادند. این رفتار موجب خشم شدید حکومت ایران شد، ولی دولت تهران جرات نکرد در نکوهش رفتار روسیه سخنی بگوید و لبه تیز حملات گزنده خود را متوجه عربستان ساخت.

اکنون، محمد جواد ظریف در پیامی که امروز (شنبه) انتشار داده، ابراز نگرانی می کند که اوپک قصد دارد رژیم ایران و حکومت سرکوبگر ونزوئلا را از عضویت در اوپک محروم سازد. این گونه گزارش ها در هفته های اخیر، به ویژه از هنگامی که تحریم های آمریکایی در مورد نفت ایران به صورت کامل به اجرا گذاشته شده، بارها انتشار یافت، ولی در حد شایعه باقی مانده بود.

واکنش امروز ظریف نشان می دهد که چنین تصمیمی ممکن است واقعی باشد و بزودی رژیم ایران و دولت سرکوبگر ونزوئلا از اوپک اخراج می شوند. چنین اقدامی ممکن است برای رژیم ایران یک فاجعه بزرگ باشد و حکومت را، بیش از پیش در صحنه جهانی تنها گذارد و بازار نفت ایران، به طور کامل به تصرف امارات عربی متحده، عربستان سعودی و کمپانی های نفتی روسیه در آید.

وزیر نفت حکومت ایران، بیژن نامدار زنگنه نیز امروز در مصاحبه ای گفت که رژیم ایران قصد خروج از اوپک را ندارد و چنین پایگاه مهمی را ترک نخواهد گفت.

در گزارش های روزهای اخیر آمده بود که رژیم ایران در تلاش دیگری برای ایجاد کمبود در بازار جهانی و ایجاد فشار علیه ایالات متحده برای برداشتن تحریم ها، کوشید از طریق آسیب رساندن به چهار نفتکش در آب های خلیج فارس، و همچنین انهدام لوله های انتقال نفت در عربستان، موجب کمبود نفت در بازار جهانی بشود، ولی در این نقشه نیز نا امید ماند.