در همان حال که حکومت اسلامی ایران از عدم واکنش ایالات متحده نسبت به عبور نفتکش ها به سوی ونزوئلا ابراز سرمستی می کند، دولت واشنگتن بر سختگیری های خود در اجرای تحریم ها علیه رژیم ایران می افزاید و آن ها را گسترده تر می سازد.
حکومت ایران ادعا می کند که با سالم رسیدن نفتکش ها به بنادر ونزوئلا، در مبارزه با تحریم های آمریکایی پیروز شده و نشان داده که می تواند کمر آن کشور را بشکند. ولی این خودستایی نمی تواند اساسی داشته باشد. زیرا ایالات متحده به عنوان یک کشور قدرتمند، با سنجیدگی عمل می کند و سود و زیان هر اقدام را می سنجد و اگر مزاحم نفتکش ها نشد، به خاطر آن است که نمی خواهد خود را به یک موضوع جانبی سرگرم کند و از مطالب اساسی غافل شود.
هدف ایالات متحده خشکاندن منابع مالی رژیم ایران است تا پولی برای تامین هزینه دخالت های جنگی و ادامه فعالیت های تروریستی نداشته باشد. ولی فرستادن بنزین از ایران برای ونزوئلا، پولی به همراه ندارد و به هدف اصلی ایالات متحده آسیبی وارد نمی سازد.
هر دو کشور، مورد تحریم های مالی ایالات متحده قرار دارند، و هر دو، با مشکلات مالی بسیار وخیمی دست و پنجه نرم می کنند.
در گزارش های پیشین گفته شده بود که چون ونزوئلا پولی در صندوق ندارد، ارسال تجهیزات پالایشگاهی از ایران به آن کشور را با دادن ۹ تن شمش طلا به آن کشور جبران کرد – گرچه، رژیم ایران این خبر را قاطعانه رد کرده است.
در حال حاضر، کشاکش اصلی بین حکومت ایران و ارتش ایالات متحده در حوزه خلیج فارس متمرکز است. رژیم ایران از هنگامی که به قدرت رسید، هدفش به دست گرفتن تسلط بر آمد و شد کشتی ها در خلیج فارس بود و از این رو، مبالغ بسیار کلانی را برای ساخت یک قدرت دریایی کوبنده در خلیج فارس هزینه کرد و همچنان به آن ادامه می دهد.
همین امروز (پنجشنبه) نیز فرماندهان سپاه و نیروی دریایی آن، جزئیات بیشتری را درباره برنامه های تسلیحاتی این نیرو در خلیج فارس انتشار دادند. آن ها علنا می گویند که قصد دارند کنترل آمد و شد کشتی ها در خلیج را به دست گیرند و بر تنگه هرمز تسلط مطلق داشته باشند و این در حالی که خلیج فارس یک دریای بین المللی می باشد که همه کشتی ها ، در آن جا حق تردد دارند. همچنین، بخش جنوبی تنگه هرمز جزو آبهای سلطان نشین عمان محسوب می شود که تا کنون به هیچ اقدام تعرضی در آن گذرگاه آبی بسیار مهم دست نزده است.
رژیم ایران که خواهان خروج سربازان آمریکایی از عراق می باشد، بیش از آن، خواستار بیرون راندن ناوگان جنگی ایالات متحده از حوزه خلیج فارس است تا نیروی دریایی ایران به صورت تنها قدرت نظامی خلیج درآید و بتواند امیرنشین های عرب و به ویژه عربستان سعودی را مورد تهدید قرار دهد و موجب برافتادن رژیم آن کشورها شود، تا شاید حکومت شیعه ایران بتواند بر منابع نفتی آن کشورهای اهل تسنن مسلط شود.