حکومت اسلامی ایران، به شیوه همیشگی خود، گناه خیزش مردمی در عراق را به گردن اسرائیل و ایالات متحده می اندازد و ادعا می کند که این دو کشور هستند که مردم عراق را علیه وضع موجود شورانده اند و آنان را از جمله تشویق می کنند علیه حکومت ایران و دخالت های آن در امور داخلی و بین المللی عراق، زبان به اعتراض بگشایند.
برخی تحلیلگران ارزیابی می کنند که رژیم ایران از گسترش اعتراض ها در عراق بسیار نگران است و بیم دارد که باقیمانده نفوذ خود در آن کشور را نیز از دست بدهد و از این رو، به شیوه همیشگی خود، انگشت اتهام را به سوی اسرائیل و ایالات متحده دراز می کند.
مفهوم این اتهام بی اساس رژیم ایران آن است که اسرائیل چنان کشور مقتدری است که می تواند مردم عراق را نیز به سوی خیزش علیه دولت آن کشور تشویق کند.
تظاهرکنندگان خواستار پایان بخشیدن به نفوذ رژیم ایران و دخالت های خطرناک آن هستند. حکومت ایران با برپاساختن گروه های چریکی مانند حشد الشعبی، می کوشد به دخالت در امور عراق ادامه دهد. ولی دولت بغداد دستور انحلال این گروه ها را صادر کرده و انبارهای اسلحه آن ها در چهار نقطه عراق هدف حمله هوایی قرار گرفته است.
رژیم ایران در حالی اسرائیل و ایالات متحده را مسؤول خیزش مردمی در عراق معرفی می کند که آیت الله العظمی علی سیستانی نیز به حمایت از خواسته های مردم عراق برخاسته و از نیروهای انتظامی خواستار گردیده از تیراندازی به سوی مردم دست بردارند. در جریان درگیری های چند روز گذشته، دست کم پنجاه تن از تظاهرکنندگان کشته شده اند و صدها تن زخمی گردیده اند.
دو فقره از اعتراض های مردمی، فساد مالی گسترده سران رژیم و ناتوانی آن ها در حل مشکلات آن کشور است. بدیهی است که اسرائیل نمی توانسته چنین ادعایی را به خورد مردم عراق بدهد، بلکه آن ها بی کفایتی رژیم را روی پوست خود احساس می کنند.
عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق می گوید که او پایه گذار این سیستم نبوده و رشوه خواری و دزدی، پیش از آن که وی به نخست وزیری برسد در ابعاد گسترده جریان داشته و اکنون مردم باید به او فرصت دهند که مشکلات را برطرف سازد.
باطل کردن سفر ایرانیان به عراق در آستانه اربعین حسینی، موجب گردید که رسانه های همگانی در ایران و به ویژه رسانه های وابسته به سپاه پاسداران، انگشت اتهام را مانند همیشه به سوی اسرائیل دراز کنند و آمریکا را نیز مقصر جلوه دهند.