حکومت اسلامی ایران همچنان با رفتارها و گفتارهای تهدید آمیز و عملیات ستیزجویانه، می کوشد تب جنگ با جمهوری آذربایجان را هرچه بیشتر به نقطه انفجار نزدیک تر سازد. ولی ارزیابی تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که تصور نمی رود رژیم ایران خطر بروز جنگ را به جان بخرد.
با جمهوری آذربایجان را هرچه بیشتر به نقطه انفجار نزدیک تر سازد. ولی ارزیابی تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که تصور نمی رود رژیم ایران خطر بروز جنگ را به جان بخرد.
یک فرمانده نظامی زبان به تهدید جنگی علیه آذربایجان گشود و یک نماینده مجلس تهدید کرد که رژیم یاران بخشی از خاک آذربایجان را به تصرف در خواهد آورد.
همچنین همه رسانه های وابسته به حکومت در تهران، امروز گزارش های تحریک آمیزی علیه جمهوری آذربایجان انتشار دادند و آن کشور را به عملیات انتقام جویانه تهدید کردند.
سپاهی علی دلاوری، فرمانده تیپ ۲۵ نیروی زمینی ادعا کرد که اسرائیل پشت پرده بحران کنونی قرارداد و ادعا کرد که رزمایش نیروی زمینی ارتش که با سروصدای رسانه ای زیادی همراه بوده، “یکی از مهمترین ماموریت های مسلح ایران در منطقه است. او گفت: «این مانور، استراتژی منطقه را تغییر خواهد داد».
معلوم نیست که به نمایش گذاشتن عملیات فرضی چند تانک و توپ و وسایل زرهی دیگر حکومت ایران، قادر خواهد استراتژی منطقه را تغییر دهد. کارشناسان نظامی می گویند که نیروی زمینی ارتش و سپاه پاسداران، یکی از ناتوان ترین قدرت های جنگی هستند و اگر بخواهند به جمهوری آذربایجان حمله برند، ممکن است ارتش های پاکستان و ترکیه نیز دوباره به میدان بیایند. همچین بعید می نماید که روسیه به حکومت ایران اجازه دهد بخشی از خاک آذربایجان را به اشغال خود در آورد.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی به نام محمود احمدی بیعِش در سخنان تهدیدآمیزی گفت: «اگر توطئه ها علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه یابد، ما قادریم دو ناحیه نخجوان و قره باغ را از تصرف آذربایجان بیرون آوریم. این نماینده مجلس یادآور شد که در دوران قدیم، این دو ناحیه بخشی از خاک ایران بوده است. او نوشت: اگر چنین نشود، ایران همان درسی را که نماینده صدام حسین گرفت، دریافت خواهد کرد.
بیعش در این سخنان تهدیدآمیز از یاد برد که جنگ هشت ساله با عراق یک شکست ناکام کننده برای رژیم ایران بود و خمینی بالاخره ناچار شد جام زهر را سر بکشد.
همچنین، روزنامه کیهان تهران که نماینده دیدگاه های علی خامنه ای محسوب می شود، در یادداشت امروز خود ادعا کرده نوشت: «رزمایش فاتحان خیبر پیامی روشن و صریح به حکومت غاصب صهیونیستی” و همچنین دولت های باکو و آنکارا دانست. در این تهدید نامه، از دولت پاکستان و شرکت آن در مانوری که اسرائیل هیچگونه شرکت و حضوری در آن نداشت ذکری به میان نیامده است. رژیم ایران صلاح نمی داند در شرایطی که پاکستان پشت سر طالبان افغانستان ایستاده و ممکن است به خطری علیه رژیم یاران مبدل شود، سخنی بگوید و یا اتهامی مطرح سازد.
کیهان در ادامه یادداشت خود گله و نوشت که “جمهوری اسلامی ایران با یک جنگ نیابتی از نوع نیمه سخت روبروست”. ممکن است منظور کیهان آن باشد که اسرائیل دولت آذربایجان را وسیله قرار داده که به رژیم ایران ضربه بزند. در برخی گزارش ها گفته شده بود که اگر اسرائیل بخواهد به تاسیسات اتمی رژیم ایران حمله کند، ممکن است از خاک آذربایجان به آن دست ب
کیهان تهران نوشت: “جمهوری اسلامی ایران حق دارد بدون مشورت با جایی یا فردی، کانون توطئه علیه خود را از کار بیاندازد و با آن مقابله کند».
این روزنامه در ادامه یادداشت خود، علاوه بر اسرائیل و ترکیه، پای ایالات متحده را نیز به میان کشید و ادعا کرد که آمریکا پس از آن که در افغانستان شکست خورده و نیروهای خود را از افغانستان بیرون کشیده، اکنون در پی به راه انداختن یک جنگ نیابتی علیه جمهوری اسلامی ایران است».
این شیوه تبلیغاتی همیشگی رژیم ایران در طول تسلط خود بر ایران می باشد، که همیشه می کوشد هر رویداد بین المللی را که از نظر رژیم جنبه منفی دارد، به آسمان و زمین ارتباط دهد تا چنین ادعا کند که با قدرت های اهریمنی روبرو شده و آن ها را به زانو در خواهد آورد.
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل گفته است که احتمال دارد رژیم ایران که به شدت از خیزش مردمی هراسان است، برای جلوگیری از وقوع آن، تب جنگی با آذربایجان را با همه امکانات خود بالا می برد تا به تصور دوران جنگ هشت ساله با عراق، بتواند افکار مردم ایران را از مشکلات داخلی منحرف سازد. ولی این تحلیلگر گوید که رژیم با این ترفند، موفقیتی به دست نخواهد آورد.