رژیم ایران دارای یکی از بزرگترین شمار روزنامه نگاران زندانی است، ولی روحانی از “ازادی قلم” می گوید

در همان حال که سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید که حکومت اسلامی ایران همچنان یکی از ۵ زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران و شهروند خبرنگاران است، حسن روحانی رییس جمهوری حکومت ایران ادعا کرد که  اصلی ترین دستاورد حکومت ایران را آزادی قلم و اندیشه می داند .

حسن روحانی دیروز (سه شنبه ) در پیامی به مناسبت ۱۷ مرداد که در ایران روز خبرنگارنامیده می شود گفته بود که  فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی، اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

وی افزود: فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها  اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند و با ازادی که به خبرنگاران داده این را ثابت کرده است .

گزارشگران بدون مرز گفت :  ایران سال گذشته در رده بندی زندانیان خبرنگار  مقام ۱۶۴ را داشت این که ایران به نسبت سال قبل یک پله بالاتر آمده به معنای پیشرفت نیست، بلکه به خاطر بدتر شدن وضعیت دیگر کشورهای جهان است:

روحانی گفت: اگر درمان دردهای ایران نیز در همان یک کلمه، قانون، نهفته باشد، تحقق حاکمیت این یک کلمه نیز در دنیایی فارغ از مطبوعات آزاد و مستقل ناممکن است  .

کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران،در ارتباط با ایران گفت: ما موفق شدیم تنها نام پنج نفر به عنوان روزنامه‌نگاران زندانی در ایران را پیدا کنیم اما برخی  از موسسات تعداد روزنامه‌نگاران زندانی در ایران را بیشتر از این تعداد می‌دانند و ما قادر به دسترسی به آمار دقیق آنان نیستیم .

روحانی افزود:  ایده آزادی مطبوعات و قوام و ثبات یافتن آن را از مسیر تأکید بر ضرورت حذف نظارت‌های غیر حرفه ای برمطبوعات دنبال کردیم، اما هنوز بستر مساعدی برای پذیرش کامل چنین ایده‌ای فراهم نشده است.

روحانی در ادامه گفت: دولت همیشه همراه و همیار رسانه ها و خبرنگاران بوده و خواهد بود و در تلاش هستیم تا این ارتباطات را گسترش دهیم.

به گزارش خبرنگاران  بدون مرز، تاثیر بازداشت بیش از ۲۰ روزنامه‌نگار و ۵۰ شهروند خبرنگار طی اعتراضات سراسری دی‌ماه،سالجاری در ایران موجب  وحشت، عدم امنیت شغلی و تحمیل خودسانسوری به آنها بوده است. این سازمان یادآوری می‌کند که دولت جمهوری اسلامی با آماده کردن لایحه سازمان نظام رسانه‌ای، در صدد تبدیل کردن روزنامه‌نگاران به کارمندان دولتی است: «در این مدت سرکوب آزادی اطلاع‌رسانی در مرزهای کشور محدود نمانده است. جمهوری اسلامی همواره به بزک کردن چهره‌اش در جهان توجه داشته است و این گونه رسانه‌های جهانی و به ویژه رسانه‌های فارسی‌زبان در خارج از کشور نیز قربانی سرکوب وتهدید و سانسور شده‌اند.»

روحانی افزود: دولت تدبیر و امید اهمیت ویژه ای برای جامعه رسانه ای کشوربویژه خبرنگاران  قایل است و آنان را در آزادی عمل و کار حمایت می کند.

به گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز ایران در رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها بین ۱۸۰ کشور در جایگاه ۱۶۴ قرار گرفت. نروژ در رتبه نخست و کره شمالی در جایگاه آخر.  آستانه تحمل دولت‌ها در برابر روزنامه‌نگاران پایین آمده است

کریستف دولوار، دبیراول سازمان خبرنگاران بدون مرزمی‌گوید: «آزادی کین‌پراکنی علیه روزنامه‌نگاران یکی از بدترین تهدیدها علیه دموکراسی است. رهبران سیاسی که تنفر به روزنامه‌نگاری را دامن می‌زنند، مسئولیتی سنگین بر دوش دارند. آنها باور به بحث عمومی در جامعه دموکراتیک را که بنیاد آزادی جستجو و انتشار آزادانه اطلاعات است به چالش می‌کشند و این گونه دموکراسی را با جامعه‌ای بر پایه پروپاگاندا جایگزین می‌کنند».

چین، ترکیه و ایران، سه کشوری هستند که در یک دهه اخیر، بیشترین تعداد روزنامه‌نگاران زندانی را داشته‌اند.