
در واکنش به گزارش های هفته پیش در مورد دیدار نخست وزیر اسرائیل با وزیران خارجه عربستان، بحرین، امارات عربی و چند کشور دیگر، گروه که خود را “اتحادیه جهانی علمای مسلمان” می خواند، از ادامه روند نزدیک شدن امیرنشین های عرب به اسرائیل، ابراز نگرانی کرد و نسبت به آن هشدار داد.
در ماه های اخیر، شماری از امیرنشین های عرب حوزه خلیج فارس گام دیگری به اسرائیل نزدیک شده اند تا بهتر بتوانند در برابر تعرضات حکومت اسلامی ایران پایداری کنند.
در حالی که مصر به عنوان بزرگترین کشور عرب، و سپس اردن به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه، با اسرائیل پیمان صلح امضا کرده اند، اکنون امیرنشین های عرب به رهبری عربستان سعودی هستند که می خواهند دست دوستی اسرائیل را بفشارند و این امر موجب نگرانی شدید رژیم ایران شده – زیرا می داند که هدف از این همبستگی و همیاری، پیکار با رژیم ایران و زیاده خواهی های آن می باشد.
نهاد موسوم به “اتحادیه جهانی علمای مسلمان”، که به احتمال زیاد توسط رژیم ایران برپا شده، در بیانیه ای که انتشار داد، اسرائیل را “دشمن اشغالگر صهیونیستی” توصیف کرد و ادعا کرد که کشورهای عرب با این اقدام می کوشند قضیه فلسطینی ها را لوث کنند و حمایت از حق آنان را متوقف سازند.
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل پیشتر گفته بود که یکی از علل دوری جستن کشورهای عرب از قضیه فلسطینی ها، ائتلافی است که بین رژیم شیعه ایران و گروه سنی مذهب حماس به وجود آمده است. اعراب می گویند که حماس با دریافت پول و اسلحه از رژیم ایران، در واقع به یک رژیم شیعه یاری می رساند که با مسلمانان اهل تسنن، به رهبری عربستان سعودی، به ستیز ادامه دهد.
این دوری جستن اعراب از قضیه فلسطینی در حالی رخ می دهد که ایالات متحده طرح جدیدی برای پیشبرد صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها تدوین کرده که “معاملۀ قرن” لقب داده شده و قرار است به زودی به طرفین ارائه شود. فلسطینی ها نسبت به این طرح که هنوز جزئیات آن علنی نشده ابراز بدبینی شدید می کنند.
در گزارش های پیشین گفته شده بود که دولت آمریکا طرحی خود را پیش از انتشار به سران پنج کشور عربی ارائه کرده تا از واکنش آن ها آگاهی یابد. جارِد کوشنر داماد پرزیدنت ترامپ، که در تدوین طرح صلح نقش عمده ای داشته است، با کشورهای عرب و اسرائیل توصیه کرد این طرح را به دقت مطالعه کنند. کوشنر از خود فلسطینی ها نامی نبرد.
دشمن چو از حیلتی فروماند سلسله دوستی جنباند انگه بدوستی کارهای کند که هیچ دشمن نتواند
سر مار بدست دشمن بکوب که از احدی الحسنیین خالی نباشد اگر این غالب آمد مار کشتی و گر آن از دشمن رستی:
بزور معرکه ایمن مشو زخصم ضعیف :
که مغزشیر برآرد چون دل ازجان برداشت
سعدی
ایران و اسراییل و اعراب
اعراب میخواهند با رویارویی ایران و اسراییل از شر یکی از دو دشمن خوبش فارغ شوند