رژیم ایران می خواهد مسئله حاشیه ای هواپیما را به یک جنجال بین المللی علیه آمریکا مبدل کند

مقامات حکومت ایران از هنگام رهگیری هواپیمای ماهان‌ایر این اقدام را محکوم کرده‌اند و علی باقری کنی، معاون رییس قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در این باره گفت:  این قوه با استفاده از «ظرفیت‌های قانونی داخلی آمران، عاملان، مباشران و معاونان تعرض به هواپیمای مسافربری ماهان» را تحت پیگرد قرار خواهد داد.

علی باقری کنی، گفته است:   «مراجع بین‌المللی به ویژه مدعیان حفاظت از صلح و امنیت بین‌المللی در برابر آزمونی سرنوشت ساز قرار گرفته‌اند، چرا که سکوت و انفعال در برابر تجاوز به جان انسان‌ها و حقوق آن‌ها و نیز نقض آشکار موازین بین‌المللی، نه تنها آمریکایی‌های خودبرتربین را گستاخ‌تر خواهد کرد، بلکه ماهیت وجودی این سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی را نیز زیر سئوال می‌برد.»

این واکنش  معاون قوه قضاییه حکومت ایران، در حالی بیان می شود که قوه قضائیه حکومت با گذشت «شش ماه از حادثه سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط موشک های سپاه پاسداران، که منجر به کشته شدن ۱۷۶ سرنشین ان شد،  اکنون گزارش روشنی درباره  آن در اختیار افکار عمومی و رسانه‌ها قرار نداده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران  نیز در واکنش به رویارویی جنگنده های آمریکایی با هواپیمای ماهان در توییتر نوشت: “ایالات متحده به طور غیرقانونی قلمرو کشور دیگری را اشغال می کند و ایجاد مزاحمت برای هواپیمای مسافربری برنامه ریزی شده می کند- مسافران غیرنظامی بی گناه را به خطر می اندازد- ظاهراً برای محافظت از نیروهای اشغالگر خود.”

ظریف در ادامه افزود: “گستاخی برای افزودن بی‌قانونی روی بی‌قانونی. این قوانین غیرقانونی باید قبل از فاجعه متوقف شود.”

عباس موسوی ، سخنگوی وزارت خارجه حکومت نیز گفت:   رژیم  ایران هیچ حرکت خصمانه ای را بی پاسخ نخواهد گذارد و در زمان خود به هر حرکت نابخردانه ای واکنش قاطع و مناسب نشان خواهد داد.

موسوی در ادامه ادعای سخنگوی سنتکام در خصوص بازرسی بصری هواپیمای مسافربری ماهان از فاصله‌ای ایمن را مضحک خواند و چنین اقدامی را واجد خلاف های پیاپی توصیف کرد.

او  نسبت به هر گونه ماجراجویی جدید در منطقه از سوی آمریکا یا اسرائیل هشدار داده و گفت ثبات و امنیت منطقه غرب آسیا نباید بازیچه رقابت های انتخاباتی در آمریکا قرار گیرد.

محسن رضایی،  دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام حکومت، نیز با انتشار توییتی، نوشت: هیچ اقدامی بی پاسخ نمی‌ماند، چه آمریکا باشد چه رژیم صهیونیستی.

هواپیمایی ماهان روز (آدینه) سوم مرداد  با انتشار اطلاعیه‌ای ادعا کرد:    پرواز ۱۱۵۲ این شرکت در مسیر تهران‌بیروت پس از طی حدود دو ساعت پرواز بر فراز خاک سوریه «در رویارویی با  دو فروند جنگنده آمریکایی قرار گرفت  و تهدید شد». ماهان گفت «اقدامات لازم قضایی و حقوقی» در این زمینه اتخاذ می‌شوند.

این شرکت اعلام کرد که خلبان پرواز «بر اساس قوانین و مقررات هوانوردی برای پرهیز از هرگونه خطر احتمالی»پس از دریافت اخطار «مبنی بر کاهش فوری ارتفاع، بلافاصله شروع به کم کردن ارتفاع کرد».

بر اساس این اطلاعیه، «به دلیل اینکه هواپیما در وضعیت ثبات قرار داشته و مسافران مجاز به باز کردن کمربندها بوده‌اند، کاهش سریع ارتفاع و سرعت دور کردن هواپیما از خطر احتمالی، منجر به آسیب به تعدادی از مسافران و خدمه پروازی شد».

این شرکت توضیحی درباره مکالمات رد و‌بدل شده بین خلبان و‌ دو جنگنده آمریکایی نداده است.