رژیم ایران: «پنج جاسوس را در وزارت دفاع، آژانس اتمی ایران و وزارت خارجه شناسایی و محاکمه کرده ایم»

حکومت اسلامی ایران در سال های اخیر صحنه یک رشته عملیات حیرت انگیز اسرائیل برای مبارزه با اتمی شدن رژیم قرار داشته که درخشان ترین آن ها انتقال نیم تن اسناد فعالیت های اتمی رژیم ایران، از شورآباد تهران به اورشلیم بوده است.

رادیو پیام اسرائیل گفته بود که بی تردید، اسرائیل بدون همکاری از جانب عوامل داخلی در دستگاه های حکومتی ایران، نمی توانسته است به چنین دستاوردی برسد.

همچین، وقوع انفجار در نطنز همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و حکومت به پنهانکاری در مورد آن ادامه می دهد. در این مورد نیز رادیو پیام اسرائیل گفته بود که ممکن است مخالفان رژیم که تشکلات زیرزمینی برپا ساخته اند، در کارگاه مونتاژ سانتریفیوژها به بمب گذاری پرداخته بودند.

ولی از سخنان سخنگوی قوه قضائیه مشخصی نشده که پنج تن افراد بازداشت شده، با این رویدادها ارتباط داشته اند.

از سخنان او چنین بر می آید که این بازداشت ها به مدتی پیش مربوط می شود و طی این مدت، محاکمه این افراد را نیز برگزار شده و میزان مجازات آن ها تعیین گردیده است

ولی این واقعیات که بازداشت شدگان، از کارمندان وزارت دفاع، وزارت امور خارجه و آژانس اتمی ایران معرفی شده اند، از حساسیت اتهام آنان خبر می دهد..

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه سخنان امروز خود (سه شنبه) افزود: اخیرا حکم دو جاسوس هم به نام های مسعود مصاحب، دبیرکل انجمن دوستی ایران و اتریش به اتهام جاسوسی برای آلمان و موساد به ۱۰سال زندان محکوم شده و حکمش قطعی است و نفر دوم هم فردی به شهرام شیرخانی، که جاسوس انگلیس  بود و به دنبال آلوده سازی برخی مدیران و جذب عناصر برای سرویس انگلیس بوده است،  او اطلاعات قراردادهای ما در حوزه بانک مرکزی، بانک ملی و وزارت دفاع را به دشمن داده بود. این فرد هم به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

اسماعیلی افزود: عجیب این است که کشورهای مدعی حقوق بشر مأمن افراد تروریست شده‌اند و کسانی که دستشان به خون مردم آلوده است را پناه می دهند و به آنها امکانات و رسانه می‌دهند.

وی گفت: امروز جامعه از ناحیه دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم با دوگانه تحریم و تحریف مواجه است همانگونه که کشور با یک جنگ اقتصادی مقابله و مواجه دارد ما شاهد جنگ تمام عیار امپراطوری رسانه ای جهان  با استفاده از ابزار تحریم در مقابل نظام جمهوری اسلامی مواجه ایم.

اسماعیلی در هشدار به خبرنگاران گفت: در این حوزه خبرنگاران سعی کنند که بدون اجازه ما خبری را منتشر نکنند و ما را همکاران خود بدانند و ما آنها را همکار خویش می پنداریم و باید تلاش کنند تا چشم و گوش بینا و شنوای دستگاه قضایی در یافتن عناصر مخالف نظام باشند.

او افزود: دشمن تلاش زیادی انجام می دهد تا در هر یک از گروه های مذکور عامل نفوذی داشته باشد و در نتیجه گاهی اوقات تشکیل پرونده و رسیدگی قضایی امری اجتناب ناپذیر خواهد بود اما سیاست جدید قوه قضائیه تغییر کرده و به جای رویکرد سخت گیرانه و سزادهی به رویکردی توام با مدارا و اصلاحی و اقناعی تبدیل شده است .

اسماعیلی تصریح کرد: سیاست اصلی قوه قضاییه در حوزه مطبوعات و رسانه این است که اولا رسانه‌ها و خبرنگاران بهتر خودشان بر اساس قانون کار کنند و تابع نظام باشند تا بعدها مشکلی برایشان پیش نیاید.

او تایید کرد که بازداشت سیاسیون در ایران همچنان ادامه دارد و گفت: در همین یکی دو ماه اخیر تعدادی از پرونده‌هایی که در وضعیت مشابه در جرایم عمومی و امنیتی رسیدگی می شد به عنوان جرم سیاسی کیفرخواست صادر شده و به دادگاه ارسال شده و با حضور هیات منصفه رسیدگی شده است

اسماعیلی ادعا کرد :   در یکسال اخیر هیچ روزنامه و خبرگزاری از ناحیه قوه قضاییه توقیف نشده است و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه که قبلا با محکومیت هایی مواجه شده بودند در دوره اخیر از عفو مقام رهبری آزادی مشروط و سایر ارفاق‌ها برخوردار شدند.

او به رسانه های داخلی و خبرنگاران هشدار داد : توصیه ما این است که جامعه رسانه ای ما خط قرمزها را مراعات کنند و علی رغم اینکه گفتن این حرف مناسب نباشد این است که چاره ای نیست اگر جرم و تخلفی انجام شد به ویژه در حوزه امنیت و عبور از قرمز رسیدگی ماموریت اصلی ماست.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در روز خبرنگار هیچ خبرنگاری را بازداشت نکردیم،جامعه خبرنگاری ما مثل جامعه کارگری است  و من قبلا به جامعه کارگری گفتم که جامعه کارگری مراقبت کنند که افراد غیر کارگر سرسفره کارگران بنشیند لذا جامعه رسانه ای ارزشمند و خوب ما نیز مواظبت کنید تا افرادی مخالف رهبری و نظام در کنار شما قرار نگیرد.

 

این در حالی که براساس گزارش‌های سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران همچنان در صدر زندان‌های بزرگ گزارشگران به حساب می‌آید.  براساس گزارش این سازمان ایران در فاصله سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۸ دست کم ۸۶۰ روزنامه‌نگار و شهروند روزنامه‌نگار را روانه زندان کرده‌است و در سال ۲۰۱۹ از نظر وضعیت آزادی رسانه‌ها در جایگاه ۱۷۰ قرار دارد. بنا به گزارش گزارشگران بدون مرز در سال ۲۰۱۸ تعداد خبرنگاران بازداشتی در ایران به ۲۸ نفر می‌رسد. همچنین در گزارشی دیگر، گزارشگران بدون مرز عنوان می‌کنند که بیش از ۵۰ روزنامه‌نگار خارج از ایران از راه‌های گوناگون مورد تهدید قرار گرفته‌اند و از این میان ۱۶ نفر تهدید به مرگ شده‌اند.