رژیم ایران پیش از پایان آزمایش بالینی واکسن: ساخت آن آغاز شده است. داروسازان ایرانی:چگونه جرات دارید ادعای ساخت واکسن کنید؟

با آن که واکسن ضد کورونای ادعایی رژیم ایران مرحله آزمایش های بالینی را به پایان نرسانده ، نه تنها ساخت آن را آغاز کرده اند، بلکه وعده می دهند که حتی می توانند آن را به کشورهای دیگر نیز صادر کنند. این ادعا در حالی مطرح می شود که رژیم ادعا دارد از چندین شرکت خارجی نیز شانزده میلیون دوز واکسن سفارش داده، که هنوز مشخص نیست از کدام کشورها خریداری شده است.

نهادی به نام “ستاد اجرایی فرمان امام”، وابسته به علی خامنه ای  در این رابطه ادعا کرد: واکسن کورونا را می‌توانیم به خارج از کشور هم صادر کنیم

محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی درمورد تولید واکسن ادعا کرده گفت: «واکسن تولیدی ایران چیزی کمتر از واکسن های ساخته شده در کشورهای دیگر نخواهد داشت و ما می توانیم در “ظرف ۴۰ روز آینده به ظرفیت تولید ماهیانه ۱.۵ میلیون دوز خواهیم رسید و از ۶ ماه دیگر این ظرفیت به ماهیانه ۱۲ میلیون دوز افزایش می یابد”

آزمایش بالینی واکسن به طور استاندارد سه مرحله دارد که هر یک از آنها سه ماه به درازا می کشد و تنها پس از نه ماه آزمایش است که اگر موفقیت آمیز بود، می تواند به ساخت همگانی آن پرداخت. ولی مسلم است که واکسن ادعایی ساخت ایران، هنوز این مراحل را نگذارانده است.

حجت نیکی‌ ملکی، رئیس مرکز اطلاع رسانی “ستاد اجرائی فرمان امام”، نیز خبر داد که خط تولید واکسن کرونای این ستاد تا ۴۰ روز دیگر راه‌اندازی خواهد شد.

نیکی‌ ملکی، افزود که «تا ۴۰ روز دیگر، خط تولید واکسن کورونا توسط این ستاد با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار دز راه‌اندازی می‌شود و شش ماه دیگر تولید واکسن وکرونا به ۱۲ میلیون دوز در ماه افزایش خواهد یافت».

او در ادامه مدعی شده است که تلاش دانشمندان جوان بی‌ثمر نخواهد ماند و محصول آن به دست مردم خواهد رسید.

این ستاد مدعی شده است  این واکسن به زودی وارد مرحله تست انسانی شده و به ۵۶ نفر تزریق خواهد شد.

این واکسن در صورت موفقیت در آزمایش‌های انسانی، برای استفاده در واکسیناسیون عمومی نیازمند مجوز سازمان بهداشت جهانی است.

همزمان سعید نمکی وزیر بهداشت  حکومت نیز گفت که «خبرهای خوشی برای تامین واکسن در راه است اما مهمترین اقدام، حماسه تولید واکسن ایرانی است که از نمونه‌های خارجی هم بهتر خواهد بود و آزمایش انسانی دومین واکسن ایرانی هم هفته آینده شروع می شود».

این در حالی که دکتر ملک زاده معاون مستعفی وزیر بهداشت پیشتر گفته بود که ایرن زیرساخت لازم برای تولید واکسن را ندارد و وزارت بهداشت به مردم دروغ می گوید.

در همان حال  ۱۶۷تن از داروسازان  ایران به وزارت بهداشت هشدار دادند که قادر به تهیه و ساخت واکسن ضد کورونا نیست و با ادعاهای کنونی خود، جان مردم ایران را به خطر می اندازد. آن ها در نامه بر خشم خود از وزارت بهداشت و آنهایی که ادعای ساخت واکسن را مطرح ساخته اند، پرسیدند: با کدام جرات ادعای تولید واکسن داریم؟

داروسازان با انتشار این بیانیه، به محمدرضا شانه‌ساز، رییس سازمان غذا و دارو، مطالعات بالینی در ایران برای تولید واکسن کرونا را “در حد یک شوخی” خواندند و نوشتند: « حکومت ایران  با کدام جرات ادعای تولید چنین واکسنی را دارد؟

در این بیانیه با اشاره به شروع واکسیناسیون ضد کرونا در بسیاری کشورها، از “بی‌برنامگی وحشتناک” در تامین واکسن کورونا در ایران انتقاد شده است.

نویسندگان این بیانیه  از سازمان غذا و داروی ایران خواسته‌اند که «به موقع، و نه بعد از مرگ سهراب نسبت به خرید و واردات واکسن کرونا اقدام کند».

این  داروسازان همچنین از اینکه افراد با تخصص‌های غیردارویی، نظر تخصصی دارویی می‌دهند انتقاد کرده و برخی موضوعات مطرح شده در رسانه‌های داخل ایران درباره تولید واکسن داخلی کورونا را «توهین به شعور علمی داروسازان و صرفا بهانه‌ای برای عدم تامین واکسن توصیف کردند ».

پیشتر نیز مقام‌های وزارت بهداشت ایران گفته  بودند که شرایط ویژه نگهداری واکسن فایزر در دمای منفی هفتاد درجه یکی از دلایل نخریدن این واکسن از سوی ایران است.

با این حال در نامه داروسازان آمده که «خرید چند deep freezer که تا دمای ۹۰- درجه سانتی گراد را تامین می‌کند کار دشواری نیست».

آنان در ادامه نوشته اند: «ضمنا فایزر انتقال با یخچال معمولی به مدت ۵-۶ روز را تایید کرد».

این داروسازان شعار “تولید ملی واکسن”را نیز موجب شگفتی خواندند و نوشتند: «چرا اجازه بدهیم تولید یک محصول این‌قدر تخصصی را ساده جلوه دهند؟ ما که قابلیت خرید چند فریزر برای انتقال و نگهداری واکسن را نداریم، تجهیزات تولید واکسن آن هم برای ۸۰ میلیون نفر را داریم؟»

در این بیانیه آمده است: مقام‌های حکومت ایران  در حالی از تولید واکسن سخن می‌گویند که «در تامین حقوق کادر درمان وامانده‌اند و هنوز فاویپیراویر و رمدسیویر کافی تولید نشده و ملت قاچاق می‌خرند!».

این داروسازان نوشته اند:  «کرونا آنفلوانزا نیست و شوخی ندارد، دارو ندارد. برای آنفلوانزا حداقل تامی فلو قاچاق وجود دارد. برای کرونا چه چیزی داریم؟»

در روزهای اخیر درخواست‌ها از دولت روحانی  برای خرید واکسن کورونا بالا گرفته است  و کارزار «#واکسن_بخرید» طی یک هفته دو بار به ترند اول توییتر در ایران تبدیل شد.

اما عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور این درخواست ها را  یک فضاسازی مجازی دانست و اعلام کرد که  سه‌چهارم آن از خارج حمایت و مطرح می‌شود.

همچنین  در ادامه اظهار نظرهای متناقض مقامات حکومت،   رییس جمعیت هلال احمر ایران از خرید یک میلیون دوز واکسن چینی خبر داد، اما رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوییس خرید هرگونه واکسن از چین و روسیه را رد کرده است.

بر اساس آمارهای رسمی تاکنون ۵۴ هزار و ۶۹۳ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در ایران جان خود را از دست داده‌اند که به گفته مقام‌های دولتی این رقم فقط بخشی از آمار واقعی جان‌باختگان کورونا در ایران است.