رژیم ایران که همیشه کوشیده ابعاد جنایات را پوشیده نگاه دارد، رویترز را به دروغگویی متهم می سازد

نادرست خواندن قاطعانه گزارش رویترز در مورد شمار جانباختگان خیزش آبان ماه توسط مقامات حکومت اسلامی ایران، کسی را شگفت زده نکرد. زیرا خود حکومت اکنون یک ماه است که به شیوه های مختلف می کوشد شمار کشته شدگان را پنهان نگاه دارد.

رقمی که از جانب رویترز و آن هم با استناد به گفته های سه مقام دولتی و یک مقام غیردولتی گزارش شد، همه را شگفت زده کرد. برخی سازمان های حقوق بشر شمار کشته شدگان را رقمی در حدود سیصد نفر گزارش کرده  بودند. وزارت خارجه آمریکا که احتمالا منابع خبری موثق تری در ایران دارد، شمار آن ها را حدود یک هزار نفر اعلام کرد. ولی اکنون رویترز از یک هزار و پانصد نفر قربانی خبر می دهد که اگر درست باشد، رژیم ایران را به یکی از جنایتکارترین حکومت های دیکتاتوری جهان مبدل می سازد و نشان می دهد که حکومت تا چه حد از گسترش خیزش مردمی و احتمال سقوط رژیم نگران است.

حکومت ایران که بارها در مورد هویت خیزش کنندگان و شیوه تظاهرات آن ها به دروغگویی پرداخته بود، اکنون گزارش یکی از معتبرترین خبرگزاری های جهان را بی اساس معرفی می کند ، بی آن که خود آمار دیگری منتشر سازد که مستند بوده و این گزارش را نقض کند.

رژیم از روز اول تلاش کرد به هر شیوه شده، جلوی خبررسانی در مورد ابعاد کشتارها را بگیرد، ولی نشانه های بسیاری وجود دارد که شمار بسیار بزرگ کشته شدگان را مورد تائید قرار می دهد.

حکومت اینترنت را قطع کرد تا اخبار و فیلم های تظاهرات خونین و تیراندازی های حکومت، به آگاهی ملت ایران و کشورهای جهان نرسد. حکومت همچنین از تحویل دادن اجساد جانباختگان به خانواده ها جلوگیری کرد و در بسیاری موارد خانواده ها را مورد تهدید قرار داد مبادا با رسانه ها گفتگو کنند و یا افراد زیادی در خاکسپاری حضور داشته باشند.

جلوگیری از برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت یک جانباخته، که خانواده شجاع او مصمم بودند به هر قیمت برگزاز کنند، و بازداشت همه افراد خانواده، از عمق قساوت قلب رژیم و هراس آن از ادامه خیزش های اعتراضی حکایت دارد و بنابراین بسیار طبیعی است که بلافاصله به تکذیب خبر رویترز روی آورند.

در تلاش رژیم برای بی اساس دانستن این گزارش و شمار بزرگ کشته شدگان، حکومت از جمله ادعا کرد که رویترز به عنوان عامل تبلیغاتی ایالات متحده عمل می کند – ولی این اتهامی است که هیچ یک از دست اندرکاران امور رسانه ای نمی تواند آن را بپذیرد.

رژیم، در استدلال دیگر خود می گوید که رویترز منابع خبری خود را افشا نکرده است. بدیهی است که اگر رویترز نام این منابع را می برد، رژیم بلافاصله به دستگیری و مجازات آن ها روی می آورد.

هنوز هم باور کردن این خبر که در ظرف دو سه روز یک هزار و پانصد انسان کشته شده اند، کمی دشوار است. ولی رفتارهای حکومت در یک ماه اخیر، درستی این خبر را تقویت می کند.

سازمان های حقوق بشر هشدار می دهند که علی خامنه ای ممکن است به عنوان عامل مستقیم این جنایات، در فرصت ممکن مورد محاکمه قرار گیرد و ناچار به پرداخت کیفر اعمال خویش شود.