مرکز پژوهشهای مجلس رژیم در گزارشی خواستار طرح افزایش جمعیت به صورت فوریتی شد.
این طرح که با هدف افزایش جمعیت در مجلس نهم و دهم نیز مطرح شده بود، در نهایت در جلسات علنی این مجالس هرگز مطرح نشد.
در ادامه این گزارش، مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد که هزینههای مربوط به افزایش جمعیت در طرحهایی که از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده شده، پیشبینی نشده است.
علی خامنه ای بارها بر لزوم افزایش جمعیت در ایران تاکید کرده، و گفته بود: جمعیت ایران حداقل باید به ۱۵۰ میلیون نفر برسد. اما این خواسته او با واکنشهای مختلفی روبهرو شده و شماری از تحلیلگران با اشاره به چالشهای زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی، تردیدهایی را در این مورد مطرح کردهاند.
او گفته بود: اگر عدد ملّت مسلمان -حالا در یک کشور اسلامی مثل کشور ایران یا در فضای اسلامی مثل امّت اسلامی- زیاد باشد، این زمینه و امکان برای رشد و تعالی در آنها وجود دارد؛ یعنی وقتی که عدّه زیاد است، افراد صالح در آن قهراً زیادترند.
اما خامنه ای در مورد چرایی سخنان خود و اینکه چرا افزایش جمعیت یک کشور اسلامی خود به خود به افزایش افراد صالح میانجامد، توضیح چندانی نداده بود.
آگاهان امور در این باره می گویند: رهبر حکومت اسلامی در حالی این سخنان را بیان می کند که سالهاست با تحریمهای مختلف اقتصادی و فشارهای بینالمللی ناشی از سیاستهای فعلیاش روبهرو است و با چالشهای زیستمحیطی زیادی نیز مواجه شده است.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست پیشتر گفته بود برنامههای توسعه کشور “تحمیلی” هستند و به گفته او ظرفیتهای آب و خاک کشور را در نظر نمیگیرند.
وی افزود: “هی نگوییم ما کشور بزرگی هستیم! منابع ما محدود است… و در صورتی که قصد افزایش جمعیت را داریم این افزایش جمعیت باید منوط به واردات باشد”.