رژیم به علت کرونا ۵۴ هزار زندانی را به طور موقت آزاد می کند، ولی شامل زندانیان سیاسی نمی شود

در تهران اعلام شد که رژیم از ترس گسترش سریع ویروس کرونا در زندان های کشور، به ۵۴ هزار زندانی مرخصی موقت می دهد، ولی این امر زندانیان سیاسی را شامل نمی گردد و آن ها همچنان در سلول های نیمه تاریک و تنگ، با خطر ابتلاء روبرو هستند و همچنین بیم دارند که در صورت ابتلاء از خدمات درمانی بهره مند نخواهند شد و خطر مرگ آن ها را تهدید خواهد کرد. خانواده های زندانیان سیاسی بارها به این وضع اعتراض کرده اند، ولی در قوه قضائیه گوش شنوا وجود ندارد و حکومت، زندانیان سیاسی را شایسته ارفاق و توجه نمی داند.

سخنگوی قوه‌ قضاییه، در این زمینه اعلام کرد: ۵۴ هزار زندانی جرایم غیر سیاسی به مرخصی رفته‌اند.

با این همه، غلامحسین اسماعیلی ادعا کرده گفت: « سلامت زندانیان اهمیت دارد و امنیتی و غیرامنیتی ندارد». وی در سخنانش به سلامتی نازنین زاغری و آزادی زندانیان سیاسی چون ضیا نبوی اشاره کرده و گفته حالشان خوب است و بیمار نیز نیستند . در حالی که سازمان حقوق بشری در ایران پیشتر گفته بود که به زندانیان سیاسی مرخصی نمی دهند و شرایط دشواری دارند.

با شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت صدها هزار زندانی، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه با انتشار دو بخشنامه شرایطی را برای اعزام به مرخصی زندانیان با هدف کنترل وضعیت بهداشتی زندان‌ها صادر کرد.

یکی از این بخشنامه‌ها، بخشنامه مرخصی به زندانیان و دیگری بخشنامه کنترل و کاهش ورود زندانیان جدید به زندان‌ها و همچنین موکول کردن اجرای احکام قطعی صادره به سال ۹۹ است.

” غلامحسین اسماعیلی در این باره افزود:  ورودی زندانیان در این هفته در مقایسه با هفته‌ی گذشته، پس از صدور این بخشنامه ۳۵ درصد کاهش یافته است. سخنگوی قوه قضاییه همچنین می‌گوید، از هفته گذشته تا امروز ۵۴ هزار نفر از زندانیان به مرخصی آمده‌اند.

گفتنی است بر اساس گزارش‌های منتشر شده در شبکه های اجتماعی وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی نشان می‌دهد که این گروه از زندانیان از “اقدامات مثبت قوه‌ی قضاییه” تقریبا بی‌بهره‌اند و روند دادن مرخصی به آنها هم با کارشکنی‌هایی روبروست.