حزب اسلامگرای “عدالت و توسعه” به رهبری رجب طیب اردوغان که بر ترکیه حکومت می کند، به تقلید از رژیم ایران و برخی کشورهای دیگر، با انتشار بیانیه ای، ایالات متحده را به نژادپرستی متهم ساخت، ولی در عین حال گفت که با عملیات خشونت گرانه نیز مخالفت می ورزد.
این سیاست در حالی بیان می شود که دولت های ترکیه در طول ده های اخیر، اقلیت کرد در آن کشور را همیشه سرکوب کرده و ده ها هزار نفر از آنان را کشته اند و سرکوب این بخش از اهالی ترکیه را همچنان ادامه می دهند.
سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه گفت: تلاش مردم برای دستیابی به حقوق برابر را اقدامی مفید برای آینده دموکراسی در آمریکا میدانیم.
حزب حاکم بر ترکیه، در سال های اخیر بر میزان سرکوبگری علیه مخالفان دولت اردوغان افزوده و بسیاری از روزنامه ها و رسانه های را بسته و روزنامه نگاران را بازداشت کرده است.
عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه اظهار کرد: مخالف نژادپرستی و خشونت در آمریکا هستیم. هیچ کس ملزم به انتخاب یکی از اینها نیست.
سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه در عین حال گفت: با تمام گروههایی که سعی دارند اعتراضات مشروع در آمریکا را به حوادث خشونتآمیز تبدیل کرده و نظم عمومی را برهم زنند، مخالفیم.
این مقام دولتی ترکیه، با استفاده از این فرصت، طرح صلح پرزیدنت ترامپ را نیز مورد انتقاد شدید قرار داد و عملا از ترور فلسطینی جانبداری کرد و در مورد الحاق احتمالی دره اردن به خاک اسرائیل گفت: او افزود: طرح الحاق بخشی از کرانه باختری به اسرائیل را بهشدت رد میکنیم و بار دیگر به تمام جهان نسبت به این موضوع هشدار میدهیم.