رژیم گفته بود که نفتکش های توقیف شده، ربطی به ایران ندارد. اکنون نامدار زنگنه به آن اعتراف می کند

پس از تکذیب های مکرر مقامات حکومت اسلامی ایران دایر بر این که توقیف چهار نفتکش حامل بنزین توسط ایالات متحده، هنگامی که آن ها رهسپار ونزوئلا بودند توسط آمریکا مصادره شدن، اکنون وزیر نفت حکومت ایران بیژن نامدار زنگنه اعتراف می کند: چهار کشتی توقیف شده توسط آمریکا حامل بنزین ایران بود. در حالیکه مقامات ارشد حکومتی این خبر را رد کرده بودند .

حسن روحانی گفته بود:  آمریکایی ها بعد از شکست سیاسی ای که خوردند، گفتند که کشتی‌های ایرانی را گرفته‌اند و دارند با خود می‌برند که نه کشتی حامل بنزین ایرانی بود و نه پرچمش ایرانی بود؛ کل ماجرا دروغ بود.

حجت‌الله سلطانی، سفیر حکومت ایران در ونزوئلا نیز گفته بود: این یک دروغ و جنگ روانی دیگر از دستگاه تبلیغاتی امپریالیسم آمریکا است . نه کشتی ها ایرانی هستند و نه مالک یا پرچم آنها ارتباطی به حکومت ایران دارد.

حالا هم بیژن نامدار زنگنه میگوید:  «صادرات بنزین به ونزوئلا یک کار تجاری است، و محموله‌های اخیر به‌ صورت فوب به ونزوئلا فروخته و تحویل شده بود و پول آن تسویه شده است».

فوب ” FOB ” یا تحویل روی عرشه، کلمه‌ای برای توصیف یک فرایند خاص از حمل‌ونقل کالاست و به معنی قیمت تا لحظه تحویل روی کشتی است. بنابر قوانین بین‌المللی در شرایط فوب فروشنده وظیفه دارد تمامی هزینه‌های کالا را تا محل حمل اصلی متقبل شود و تمامی هزینه‌های بعد از این مرحله اعم از کرایه حمل، بیمه، تعرفه‌های وارداتی و غیره را خریدار متقبل می‌شود.

بنابراین به ادعای زنگنه اگر آمریکا نفتکشی را مصادر کرده و بنزینی را گرفته این هیچ ارتباطی با حکومت ایران ندارد چون رژیم  این بنزین را در بندر مبدا داخل ایران تحویل داده و از این ببعد مسئولیت به عهده ونزوئلا بوده است.

این شیوه پنهان کاری یکی از روش های شناخته شده حکومت ایران برای فرار از زیر بار مسئولیت است

همانگونه که هم چنان ادعا می کند که در سوریه نظامی ندارد و افرادی که از این اعزام شدند مستشاران نظامی هستند و این در حالی که نه تنها سپاه قدس به طور مستقیم فعالیت نظامی دارد بلکه رژیم ایران چند هزار مزدور جنگی دیگر را با نام هم های فاطمیون زینبیون و کتائب حزب الله عراق تحت تسلط خود دارد و به آنها حقوق می پردازد

وزیر نفت حکومت ایران گفت: ما این بنزیمن را فروختیم و تسویه حساب کرده و تحویل داده ایم اما وی مشخص نکرده که در ازای این محموله پول گرفتند و یا چیز دیگری بابت ان رد و بدل شده و یا اینکه امتیازاتی در داخل ونزوئلا به انان داده شده است.

خبرگزاری بلومبرگ نیز با انتشار سخنان زنگنه نوشته است: برای نخستین بار یک مقام رسمی حکومت ایران تایید کرده محموله‌های توقیف شده توسط ایالات متحده  در واقع سوخت ایران بوده که راهی ونزوئلا می‌شد. قبلا مقامات ایران انتشار خبر توقیف بنزین ایرانی را «جنگ روانی» توصیف کرده بودند.

نشریه آمریکایی وال ‌استریت ژورنال نیز در این باره نوشته است:  نفتکش‌های لونا، پاندی، برینگ و بلٌا طی روزهای اخیر به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا در آب‌های آزاد به درخواست دادستان فدرال آمریکا توقیف شده‌اند، اما بعدا معلوم شد محموله‌های بنزین توقیف شده و نفتکش‌ها آزاد شده‌اند.

گزارش‌ها حاکی است که این نفتکش‌ها با بیش از ۱.۱ میلیون بشکه بنزین ایران عازم ونزوئلا بودند که توقیف شدند. ارزش این محموله‌ها ۵۵ میلیون دلار تخمین زده می‌شود و مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده ۲۴ مرداد گفت بنزین ایرانی توقیف شده از نفتکش‌های عازم ونزوئلا می‌تواند به «قربانیان آمریکایی تروریسم دولتی» برسد.

حکومت ایران سه ماه پیش نیز ۱.۵ میلیون بشکه بنزین راهی ونزوئلا کرد و همه محموله‌ها را تحویل داد.

در همین رابطه جیمز مالوی، فرمانده ناوگان پنجم آمریکا در بحرین نیز گفت: ایالات متحده  نفتکش‌هایی اجاره کرد و محموله‌های بنزین را از چهار کشتی یاد شده تحویل گرفت.

خبرگزاری بلومبرگ نیز هفته گذشته گزارش‌هایی از ورود نیروهای سپاه به یک نفتکش کوچک یونانی در دریای عمان و اذیت پرسنل این کشتی منتشر شد. و در این باره نوشت: نفتکش یاد شده با نام ویلا، تحت اداره همان شرکت یونانی بود که مستقیما یا از طریق زیرمجموعه‌هایش چهار نفتکش لونا، پاندی، برینگ و بلٌا را نیز اداره می‌کند.

نفتکش ویلا هم مانند دو نفتکش از چهار نفتکش توقیف شده با پرچم لیبریا حرکت می‌کرده است.