رییس‌جمهوری آذربایجان اعلام کرد که سرزمین‌های آذربایجان باید آزاد شود

الهام علی‌اف ، رییس‌جمهوری آذربایجان، خواهان خروج  ارمنستان از قره‌باغ و مناطق اطراف آن شد و گفت تا زمانی که این اتفاق نیفتد، آذربایجان اقدامات نظامی را متوقف نخواهد کرد.

علی‌اف خطاب به مردم گفت که نیروهای آذربایجانی یک هفته پس از آغاز درگیری‌ها، برای پس گرفتن سرزمین هایی که در دهه ۱۹۹۰ توسط اقوام ارمنی تسخیر شد، پیش می‌روند.

او افزود: «سربازهای  آذربایجانی آنها را تعقیب می‌کنند، و مواضع آنها را در اختیار گرفته است، ما سلاح‌های آنها را گرفته‌ایم و بزودی ماموریت آزادسازی را انجام می‌دهیم.»

این در حالی است که منتقدان معتقدند که محتوا و لحن پیام علی‌اف مشخص می‌کند آذربایجان علی‌رغم اصرار روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا آتش‌بس فوری را نخواهد پذیرفت.

علی‌اف در ادامه افزود: «آذربایجان یک شرط دارد و آن آزادسازی سرزمین‌های آذربایجان است. قره باغ خاک آذربایجان است. ما باید به آنجا برگردیم و البته باز خواهیم گشت».

در نبردهای هفته گذشته میان آذربایجان و نیروهای ارمنی صدها نفر کشته شده‌اند که بیش از ۴۰ غیرنظامی از جمله آنها هستند.

این درگیری‌ها از سال ۱۹۹۰ که حدود سی هزار نفر در آن جنگ کشته شده بودند، شدیدترین درگیری‌ها است و نگرانی‌های بین المللی در مورد ثبات در قفقاز جنوبی، جایی که خطوط لوله انتقال نفت و گاز آذربایجان به بازارهای جهانی کشیده شده است را افزایش داده است.

در ادامه این خب،  آذربایجان نیز اعلام کرده است  دومین شهر این کشور، گنجه، هدف توپخانه طرف مقابل قرار گرفته است؛ گزارش‌هایی نیز درباره حمله به مرکز قره‌باغ منتشر شده است.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز  در حساب توییتری خود از «زیر آتش» قرار گرفتن گنجه، دومین شهر بزرگ این کشور، از سوی نیروهای ارمنستان خبر داد.

ارمنستان آتش‌باری به سوی آذربایجان را رد کرده است؛ با این حال رییس محلی منطقه ناگورنو قره‌باغ گفت نیروهایش یک پایگاه هوایی در گنجه را نابود کرده‌اند.

وزارت دفاع آذربایجان ساعاتی پیش از حمله جدید نیز گفته بود نیروهای ارمنستان «موشک‌هایی را به سوی شهرهای ترتر، هورادیز در منطقه فضولی» پرتاب کرده‌اند و این کشور «اقدامات تلافی‌جویانه مناسبی را علیه دشمن» انجام داده است.

خبرگزاری رویترز، در این باره نوشته است که تاکنون بیش از  ۲۳۰ نفر در دو طرف کشته شدند که شماری از آنان غیرنظامیان بودند.

با این حال به رغم درخواست‌های رهبران گروه مینسک برای برقراری آتش‌بس، جنگ هنوز در این منطقه ادامه دارد.