رییس سازمان حفاظت محیط زیست، باران را عامل زنده شدن دوباره ارومیه دانست، نه اقدامات دولت در این زمینه. عیسی کلانتری در این باره گفت: «دریاچه ارومیه برای دوباره زنده شدن به آب نیاز داشت. اگر بارشها و آب نبود هرچه قدر هم که سرمایهگذاری از سوی دولت میشد، دریاچه ارومیه احیا نمیشد».
این در حالی است که روحانی پیش تر در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، ادعا کرده بود که “با تلاش دولت وی دریاچه ارومیه احیا شده و ۱۴ میلیون نفر از خطر طوفان نمک نجات یافته اند”.
کلانتری افزود: «البته در سال ۸۹ نیز بارندگیهای خوبی در کشور داشتیم. اما ارتفاع دریاچه ۳۰ سانتیمتر کاهش پیدا کرد چرا که آب به آن نمیرسید».
دریاچه ارومیه پس از پنج سال تلاش برای احیا و پس از بارندگیهای خوب دو سال اخیر اکنون به تراز اکولوژیک ۱۲۷۱/۷۷ رسیده است و بر اساس آخرین گزارشها ۴.۹۳ میلیارد متر مکعب آب دارد و در حدود شش سال دیگر دریاچه به طور کامل احیا خواهد شد.
وی در ادامه گفت: «ما برای احیای دریاچه ارومیه شقالقمر نکردیم و اینکه میگویند اگر باران نمیبارید، دریاچه نیز احیا نمیشد درست است. البته باید به این نکته توجه کنیم که قبلا آب مازاد در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دلیل عدم مهندسی رودخانه و نبستن سردهنههای آن به دریاچه نمیرسید».
کلانتری افزود: «همه جای دنیا اینگونه است. اول باید آبی باشد تا بتوانیم دریاچهها را احیا کنیم».
دریاچه ارومیه صدها سال است که بیتوجه به دولتهایی که میآیند و میروند، نفس میکشد، و این بار نیز حیاتش را دوباره باران به او داد تا نخشکد و پرنده ها و کشاورزان این دریاچه را تنها نگذارد.