عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران،در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا با اشاره به امتناع تهران از پیوستن به پیمان پاریس درباره کاستن از گازهای گلخانهای تاکید کرد: رژیم ایران جزو ۱۰ کشور تولید کننده گازهای گلخانهای در دنیا است.
او در ادامه با بیان این که هیچ کشوری بدون محیط زیست قادر به ادامه حیات نخواهد بود، گفت: «۴۰ سال پیش ۱۳۲ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر در کشور داشتیم و اکنون ۴۰ میلیارد مترمکعب از آن کاهش یافته است. این یعنی توجهی به توسعه پایدار نداریم و توسعه پایدار را شوخی گرفتهایم.»
کلانتری گفت: آخرین گزارشهای سازمان زمینشناسی ایران بیانگر این است که به طور متوسط سالانه در کشور ۲۵۰ میلیمتر «نشست زمین» صورت می گیرد، البته این مشکلات ناشی از تصمیمگیریهای نادرست در راس ایران است.
او با تاکید بر اینکه ایران جزو ۱۰ کشور اول تولید کننده گازهای گلخانهای است و اجلاس پاریس را نیز تاکنون نپذیرفته است، برنامههای توسعهای ایران را هدر دادن منابع توصیف کرد و گفت: «در برنامه ششم توسعه آمده است که کشور ۹۵ درصد در تولید محصولات کشاورزی خودکفا باشد، این یعنی بیلان منفی آب سه برابر امروز شود.»
کلانتری پیشتر نیز در باره بحران شدید آب در ایران هشدار داده و بر نبود اولویت در مصرف آب و کاهش ذخایر آب تجدیدپذیر از ورود ایران به مرحله «ورشکستگی آبی» خبر داده بود.
او همچنین از طرحهای «انتقال آب» بین حوضهای و جانمایی غلط «صنایع سنگینی که نیاز به مصرف فراوان آب دارند» انتقاد کرده بود.
این مقام ارشد دولت روحانی با انتقاد از سیاست «خودکفایی در محصولات کشاورزی» دو معضل «فرسایش خاک» و «شور شدن آب» را پیامد چنین سیاستهایی عنوان کرده و گفته بود: «سالانه دو میلیارد تن فرسایش خاک در کشور داریم. همچنین سالانه ۱۰ هزار هکتار از مزارع و باغات بر اثر شوری آب لمیزرع میشوند.»