زالی، سرپرست ستاد مقابله با کورونا: میزان ابتلا به کرونا در شهر تهران هر لحظه در حال افزایش است

بر اساس  آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت حکومت ایران، در شبانه روز اخیر، تنها  ۶۳ تن قربانی شده و ۱۳۲۳ تن نیزمبتلا گردیده اند.

وزارت بهداشت خبرداد که “آمار مبتلایان به کرونا از روز گذشته تاکنون به  ۹۹ هزار و ۹۷۰ تن رسید که از این تعداد ۱۳۲۳ تن جدید است”. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «در ۲۴ ساعت اخیر، ۶۳ تن از مبتلایان جانشان را از دست داده‌اند و به این ترتیب  آمار جان باختگان به ۶۳۴۰ تن رسیده است».

وی افزود: «تاکنون ۸۰۴۷۵ تن بهبود یافته‌اند و حدود ۲۶۸۵ تن از بیماران بستری از جمله افرادِ بدحال هستند».

علیرضا زالی گفت: «در اتوبوس ها و مترو و سایر اماکن عمومی مردم از ماسک استفاده نمی کنند. باید  زیرساخت‌های لازم در زمینه ارائه ماسک و تجهیزات حفاظتی به مردم فراهم شود».

وی افزود: «شرط ادامه مسیر برای بازگشایی مشاغل و مکاسب، رعایت دقیق پروتکل‌ها و مسائل بهداشتی است و افراد و دولت باید بر اساس تعهداتشان عمل کنند.خیلی ها پول خرید ماسک را ندارند باید به مردم کمک کرد».

زالی تاکید کرد: «آمارها نشان می‌دهد که میزان ابتلا در شهر تهران بیشتر شده  است پایتخت در آینده نزدیک شرایط شکننده‌تری پیدا خواهد کرد و ما نمی توانیم ادعا کنیم که در تهران همه چیز عالی است نه ما هنوز به نقطه مطلوب و ثبات قطعی نرسیده‌ایم».

همزمان ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، نیز گفت: «تا کشف واکسن مؤثر ویروس کرونا باید عادت کنیم با آن زندگی کنیم».

به گفته حریرچی “گرمای هوا تاثیری بر ویروس کرونا ندارد و پیش بینی می‌شود در دوماه پیش رو و تابستان به طور کلی روند ابتلا به کرونا در کشور سیر نزولی داشته باشد و تنها در بعضی استان‌ها موارد افزایشی داریم که تاثیری در سیر نزولی ندارد. در فصل پاییز به دلیل خصوصیت فیزیکی و روند بازگشایی مدارس پیش بینی می‌شود ابتلا به این بیماری دوباره افزایش یابد، ولی این افزایش در حد اوج گیری اسفند ماه نخواهد بود”.

خبرگزاری ایسنا نیز در ارتباط با آمار کرونا در ایران نوشت: «براساس آخرین بررسی‌های صورت گرفته درباره بیماری کووید ۱۹ در کشور تا روز ۱۴ اردیبهشت که از سوی کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت منتشر شد، ادعا شده که کرونا در چند روز اخیر نزولی بوده، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که روند صعودی یا شروع پیک در ۱۵ استان کشور مشاهده می‌شود».

در این گزارش آمده است: «روند افزایشی کورونا  در ۱۵ استان (قم، لرستان، ایلام، گیلان، گلستان، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، زنجان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه) مشاهده می‌شود. تصور می‌شود استان کردستان به مرحله ثبات رسیده باشد».

در ادامه گزارش امده است که به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، بازگشایی مساجد در ۱۳۲ شهر ایران همزمان با اوج گیری شیوع کرونا آغازشده است.

اینها کمک جمعیت‌ ترین شهرهای ایران هستند که یک دهم جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و درباره همان‌ها هم، روحانی هشدار داده که ممکن است به کورونا مبتلا شوند.

دولت ایران گفته است که بازگشایی مساجد در این شهرها با رعایت مقررات بهداشتی خواهد بود. حسن روحانی نیز از شهرهایی که دستور بازگشایی مساجد آنها را داده  با عنوان “مناطق کم خطر” یا “شهرهای سفید” نام برده و گفته در ایران شهرها نماز جمعه هم برگزار خواهد شد.

رسانه های داخلی ایران در این باره  گزارش داده اند که این اقدام موجب به خطر انداختن جان مردم می‎‌شود.

خبرگزاری ایسنا در این باره نوشته که همزمانی این بازگشایی ها مصادف شده است با اوج بیماری، در ۱۵ استان قم، لرستان، ایلام، گیلان، گلستان، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، زنجان، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه.

در دو ماه و نیمی که از اعلام شیوع رسمی ویروس کرونا در ایران می گذرد بیش از ۶ هزار ایرانی جان خود را از دست داده‌اند.

آمار رسمی وزارت بهداشت حکومت ایران نیز ادعا می کند نزدیک به ۱۰۰ هزار ایرانی از اول اسفند ماه تاکنون به کرونا مبتلا شده‌اند.

در حال حاضر مدارس و دانشگاه های ایران تعطیل است و از زمان شیوع ویروس کرونا، دیدارها و برنامه‌های عمومی علی خامنه‌ای، متوقف شده و جلسات مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم برگزار نشده است.