زاهدان در محاصره  نیروهای نظامی و امنیتی  سپاه افتاده و بازداشت گسترده شهروندان ادامه دارد 

پس از کشتار سوخت‌بران سراوانی توسط نیروهای سپاه و انتظامی ، که منجر به گسترش اعتراضات در استان سیستان و بلوچستان شد، جو این استان به شدت امنیتی شده و شهرستان زاهدان مرکز این استان با نیروهای نظامی و امنیتی محاصره شده و شهروندان به طور گسترده توسط نیروهای سپاه بازداشت میشوند.

کمپین فعالان بلوچ با انتشار گزارش تصویری در رسانه های اجتماعی نشان می دهند که  حکومت ایران به منظور کنترل اعتراضات مردم استان سیستان و بلوچستان، نیروهای نظامی و امنیتی سایر شهرها را به سمت این استان گسیل کرده و جو شهرستان زاهدان مرکز استان را به شدت امنیتی کرده است.

در این گزارش آمده است  یگان‌های ضدشورش نیروی انتظامی، موتورهای نظامی، نیروهای سپاه پاسداران و خودروهای وابسته به ارگان‌های امنیتی در سراسر شهر، تقاطع‌ها و اماکن مرکزی و حاشیه شهر را تسخیر کرده‌اند.

حکومت با یک اقدام هماهنگ اینترنت این منطقه را قطع کرده تا مردم نتوانند گزارش هایی از اعتراضات مردمی و  کشتار نیروهای امنیتی و سپاه ایران را منتشر کنند

کمپین فعالان بلوچ  طی روزهای اخیر ویدیوها و گزارش‌هایی در فضای مجازی منتشر کردند  که نشان می‌داد نیروهای سپاه پاسداران به سمت سوخت‌بران بلوچ تیراندازی می‌کنند که در آن دست‌کم ۱۰ نفر کشته و تعداد بسیاری زخمی شدند. این درگیری در نقطه صفر مرزی «آسکان» در سراوان روی داد.

کشتار خونین سوخت‌بران معترض، موجب خشم شهروندان سایر شهرهای این استان را نیز برانگیخت . بسیاری از شهرهای سیستان و بلوچستان در اعتصاب هستند و مردم شهر پهره (ایرانشهر) نیز در اعتراض  شبانه در خیابان‌ها حضور پیدا کرده‌اند و با به آتش کشیدن لاستیک‌ ماشین، محور زاهدان (دزاپ) به ایرانشهر (پهره) نرسیده به پلیس راه را بستند.

همچنین در این شهر بازارهای اصلی تعطیل شدند و مغازه‌داران به منظور همراهی با سوخت‌بران، دست به اعتصاب زدند. بازار سراوان نیز پس از اعتصاب مغازه‌داران این شهرستان، تعطیل شد.

استان سیستان و بلوچستان یکی از استان های محروم ایران است ، به اعتراف مقامات این کشور از محرومیت شدید رنج می‌برد ملک فاضلی نماینده مجلس پیش از این، با اشاره به اتفاق‌های ناگوار ناشی از معیشت ضعیف مردم است، گفت: وسعت سیستان و بلوچستان به اندازه چند استان است اما بودجه آن کمتر از یک استان است.