روه ویژه اقدام مالی “افایتیاف”، در پاریس با انتشار بیانیه ای بار دیگر چهار ماه به رژیم ایران فرصت داده تا لوایح مربوط به کنوانسیونهای پالرمو در مورد مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم “CFT” را تصویب کند. ولی این بار نیز انتظار می رود که گروه تندرو حکومت و روحانیون دولتی، تلاش ها برای پیوستن به این معاهدات بین المللی را خنثی کنند. جناح میانه روی حکومت می گوید که بدون پیوستن به این معاهدات، رابطه مالی ایران با دنیا قطع خواهد شد و جناح تندرو می گوید که با پیوستن به این کنوانسیون ها، رژیم ایران از این پس نخواهد توانست به سازمان های تروریستی تحت حمایت خود، پول و اسلحه برساند.
در بیانیه پاریس تصریح شده است که اگرحکومت ایران تا قبل از فوریه ۲۰۲۰، کنوانسیون پالرمو و تامین مالی تروریسم را منطبق بر قوانین افایتیاف به تصویب نرساند، گروه ویژه اقدام مالی به طور کامل تعلیق اقدامهای مقابلهای را لغو خواهد کرد و از اعضایش و همه حوزههای قضایی خواهد خواست که اقدامات مقابلهای موثری را اتخاذ کنند..
جناح تندرو حاکم در ایران به پیروی از علی خامنه ای با این کنوانسیون به شدت مخالفت می کنند چرا که معتقدند در صورت تصویب آن دیگر قادر به کمک مالی به به سازمانهایی نظیر حماس و حزبالله آنچه که گروه مقاومت می نامند نخواهند بود و این خود نشان دیگری از تروریست پروری حکومت ایران است .ایران گروها ی های تروریستی با نام مقاومت در سراسر دنیا بر پا کرده و عملا بزرگترین رژیم تروریست پروری محسوب می شود .
افایتیاف پیش از این نیز چندین بار مهلت ایران را برای تصویب این کنوانسیونها تمدید کرده است.ا
شمار زیادی از شرکتهای تجاری خارجی نیز در صورت رعایت قوانین افایتیاف از سوی ایران حاضر به همکاری اقتصادی می باشند .
عبدالرضا هاشمزایی، نماینده مجلس، گفته است اگر لوایح مربوط به افایتیِاف تصویب نشود، دیگر تقریبا کره زمین با ما کار نمیکند.
فرانسه، بریتانیا و آلمان، نیز اجرایی شدن کانال مالی اروپا با ایران برای مبادلات تجاری موسوم به اینستکس را به خروج این کشور از فهرست سیاه افایتیاف مشروط کردهاند.
حسین امیرعبداللهیان، دستیار ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل در توئیتی نوشت: در اجرای برجام، هیچ امیدی به اروپا نیست. واقعیت این است که بین آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بر سر تضعیف جمهوری اسلامی ایران توافق و تقسیم کار واقعی صورت گرفته است. اینستکس هم موتور محرکهای ندارد. ایران نیازمند اقدامی است که فضای تحریم اقتصادی به شکل اساسی تغییر کند.
ایران ۱۱ سال پیش در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار گرفت و این گروه در گزارشهای سالانهاش از کشورهای عضو خواست علیه ایران تدابیری اتخاذ کرده و در مراودات مالی و بانکی با این کشور اعمال کنند.