
رئیس هیئت اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران اعلام کرد که کمک رسانی به ایران برای مقابله با ویروس کورونا، ماورای جدالهای سیاسی بین المللی است و این سازمان به زودی با همکاری یک شرکت بزرگ دارویی در آلمان، ۱۱۰ هزار کیت تشخیص کرونا در اختیار وزارت بهداشت ایران قرار می دهد و تجهیزات حفاظتی نیز ارسال خواهند شد.
حکومت ایران ادعا میکند که تحریم های آمریکا مانع از رسیدن کمک های بین المللی به ایران است، ولی ایالات متحده با اعلام آمادگی برای کمک های انساندوستانه به ایران، این ادعای رژیم را بی مورد، و یک نوع ادعای سیاسی می داند.
ریچارد برنان رئیس هیات اعزامی سازمان جهانی بهداشت به ایران افزود: «در بدو ورود به ایران، هفت تُن از ملزوماتی که میتواند به پیشگیری از کرونا کمک کند همراه خود آوردیم که شامل دستکش و ماسک و لباس ایزوله بود و تحویل وزارت بهداشت ایران شد».
این در حالی که سعید نمکی، وزیر بهداشت حکومت ایران، از نبود ماسک و مواد ضد عفونی در کشور انتقاد کرده و از وزارت امور خارجه برای رسیدگی به نحوه توزیع اقلام اهدایی از خارج بداخل داخل کشور کمک خواسته است. به گفته نمکی، معلوم نیست که این کمک های ارسالی به کجا می روند و در کجا احتکار می شوند.
همچنین در شبکه های اجتماعی گزارش شده که مردم گیلان و سایر شهرهای ایران از نبود ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی به شدت در تگنا هستند و از دولت روحانی می پرسند که کمکهای سازمان جهانی بهداشت کجاست؟
یوسفی، رئیس هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت نیز درباره ۲۰ میلیون ماسک کشف شده در گمرک و نرسیدن آن به دست مردم گفت: «تا قبل از بحث کرونا، مکشوفات توسط تعزیرات در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی همان استان قرار میگرفت، اما با آغاز کرونا درخواست کردیم که مکشوفاتی مانند ماسک در اختیار هیات امنا قرار گیرد تا بتوانیم تمام کشور را پوشش دهیم، اما ابلاغیه از سوی یک نهاد رسمی صادر شد که بر اساس آن تنها مکشوفات استان تهران در اختیار هیات امنا قرار گیرد». وی در توضیحاتش نامی از این نهاد نبرد.
یوسفی افزود: «۲۰ میلیون ماسکی که از صادراتش جلوگیری شده،معلوم نیست کجاست. ما این موضوع را در جلسات مختلف مطرح کردیم. وقتی این ماسکها به دست ما نرسیده و از طرفی صادر هم نشده است، به این معناست که در انبارها مخفی شده و از مجاری غیرقانونی وارد بازار میشود و با قیمتهای گران فروخته میشود. منتها تعزیرات تلاش میکند که اینها را پیدا کنند».