حیدر محمدی، مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو ایران گفته که هنوز مجوز رسمی برای مطالعه بالینی انسانی واکسن کورونا صادر نکرده ایم و هیچ شرکتی وارد فاز بالینی نشده و همه واکسن ها در مرحله پیش بالینی هستند.
این در حالی که سعید نمکی، وزیر بهداشت شش روز پیش ادعا کرده بود: واکسن کورونا شرکتهای ایرانی در حال پشت سرگذاشتن مطالعات حیوانی است و به زودی وارد مرحله مطالعات انسانی میشود. اگرچه ویروس کرونا بسیار پیچیده است اما در زمینه ساخت داروهای گیاهی و شیمیایی و روش های تشخیصی به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست پیدا کرده ایم.
مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو ایران در ادامه افزود: هیچ داروی گیاهی و شیمیایی که درمان قطعی کورونا باشد، نداریم باید تأکید کنم که تاکنون از سوی این سازمان به چنین دارویی مجوز داده نشده است.
این در حالی که سعید نمکی پیشتر گفته بود که اکنون ۱۲ شرکت دانش بنیان ایرانی در زمینه ساخت واکسن کرونا فعال شده اند و ما جزء کشورهای پیشتاز در این زمینه هستیم.
وزیر بهداشت، گفته بود: از میان این شرکت های دانش بنیان، چهار مجموعه به پیشرفت های خوبی دست پیدا کرده اند و در حال اتمام مرحله مطالعات حیوانی هستند.
نمکی، در ادامه مدعی شده بود که این چهار مجموعه به زودی وارد مرحله سوم ساخت واکسن یعنی مطالعات انسانی خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه آماده پیش خرید واکسن کرونا از این شرکت ها هستیم، افزود: در ماه های آینده خبرهای خوش تری در زمینه ساخت واکسن کرونا به مردم خواهیم داد.
نمکی گفته بود: این ویروس به اندازه ای پیشرفته است که هیچ کس نمی تواند ادعا کند دارویی برای درمان تمام عیار آن پیدا کرده است.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره تعرفه صدور پروانه داروها، نیز انتقاد کرد و گفت: این تعرفه بر حسب مصوبه سازمان برنامه و بودجه توسط سازمان غذا و دارو سالهاست که دریافت میشود. مبلغ آن را مجموعه ریاست جمهوری تعیین کرده و به ما ابلاغ میشود که ما هم مکلفیم طبق آن ابلاغ این وجوه را در هنگام صدور پروانه دارویی دریافت کنیم. این مبلغ هر چند سال یکبار تغییر میکند. عدم دریافت این تعرفه هم برای ما تذکر دیوان محاسبات را به دنبال خواهد داشت. زیرا به منزله عدم حصول درآمدهای دولت تلقی میشود و بارها دیوان محاسبات برای اخذ این تعرفه به ما تذکر دادهاند.