سران گروه تروریستی حماس، در همان حال که در یک کارزار تبلیغاتی ادعا کردند که حملات نظامی اسرائیل موجب ویرانی گسترده در سراسر غزه و کشته شدن صدها تن افراد گردیده، ادعا کردند که در این جنگ پیروز شده و شرایط خود را به اسرائیل قبولانده اند و اکنون خود را برای مرحله بعدی نزاع آماده می سازند.
اسماعیل هنیه سرکرده حماس و زیاد النخاله سرکرده جهاد اسلامی، در سخنان جداگانه ای به گرمی از رژیم ایران بابت کمک های بیدریغ مالی و تسلیحاتی آن سپاسگزاری کردند و وعده دادند که با برخورداری از این کمک، به نبرد خود در راه آن چه که “آزادی قدس” نام نهادند ادامه خواهند داد.
این ادعای پیروز، موجب آن شد که ساعاتی پس از برقراری آتش بس، گروه های زیادی از ساکنان غزه، در گروه هایی که توسط سازمان های ترور هماهنگی شده بود، به خیابان های نیمه ویران آمدند و به تظاهرات شادی پرداختند. همچنین در چند نقطه کرانه باختری و بخش شرقی اورشلیم تظاهرات شادمانی برگزار گردید.
با آن که حکومت خودگردان فلسطینی جنگ یازده روزه را از نظر فلسطینی ها ویرانگر توصیف کرده، در شهر رام الله مرکز مدیریتی حکومت خودگردان نیز ده ها اتومبیل در خیابان ها به راه افتادند و به به صدا درآوردن بوق آن چه را که پیروزی حماس نامیدند جشن گرفتند و شادمانی خود را بیان کردند.
در شرق اورشلیم نیز تظاهراتی برگزار شد که پلیس اسرائیل در برابر آن شکیبایی نشان داد، ولی یک تن که پلیسی را هول داده و موجب لغزش او در پلکان گردیده بود بازداشت شد و جماع دوازده نفر دیگر نیز به اتهام آشوب دستگیر گردیدند. هزاران نفر افرادی که وارد محوطه مسجد الاقصی گردیده بودند، با روشن کردن فشفشه های متعدد، به نوعی آتش بازی پرداخته بودند.
مفتی اورشلیم که از جانب دولت اردن سرپرستی مسجد الاقصی را در دست دارد، در خطبه روز گذشته خود، به جنگ حماس علیه اسرائیل هیچ اشاره ای نکرد. آنانی که ادعا پیروزی دارند، از این بی اعتنایی مفتی به خشم آمدند و به او حمله کردند و وی را مورد توهین قرار دادند. ولی شمار دیگری از نمازگزاران، این رفتار را نکوهش کردند.
دولت اردن نیز همانند حکومت خودگردان فلسطینی، از مخالفان سرسخت حماس و دخالت های رژیم ایران در اوضاع فلسطینی ها می باشد.
سران حماس در حالی ادعای پیروزی می کنند که بنا به ارزیابی ارتش اسرائیل، بخش مهمی از زیربنای تهاجمی حماس و به ویژه شبکه تونل ها نابود شده و بسیاری از ساختمان های دولتی، مراکز فعالیت نظامی و ستادهای فرماندهی گروه های چریکی نیز ویران گردیده است. از جمله همه شعبات بانک ها در غزه که عامل نقل و انتقال پول بود، منهدم گردید.
ارتش اسرائیل بر این باور است که امکانات تولید موشک و یا بهینه سازی موشک هایی که از ایران فرستاده می شود، در ابعاد گسترده نابود گردیده است. حماس اعلام داشته که در جنگ یازده روزه، ۲۸۴ تن تلفات نظامی و غیرنظامی داشته است. اسرائیل می گوید که بیش از یکصد و پنجاه تن از هلاک شدگان، افراد مهم بخش فرماندهی و یا سیاسی دو سازمان تروریستی بوده اند.
سرکردگان حماس و جهاد اسلامی، پس از گذشت هفته نخستین جنگ، به طور علنی اعلام کردند که حاضر به قبول آتش بس هستند. ولی اسرائیل گفته بود که تا رسیدن به همه هدف های خود، این نبرد ادامه خواهد یافت.
سرکردگان ترور و همچنین حکومت ایران در حالی آتش بس را پیروزی خیره کننده خود می خوانند که تنها با درخواست و فشار پرزیدنت بایدن بود که اسرائیل حاضر شد عملیات نظامی خود را متوقف کند – ولی آن هم به این شرط است که تعرض فلسطینی به طور کامل متوقف گردد.