سال جدید میلادی، سال ۲۰۲۰ از سپیده دم امروز (چهارشنبه) آغاز شده و به همین مناسبت در بسیاری از کشورهای جهان تعطیلات عید برقرار شده است. با آن که ظاهرا سال نو میلادی به مسیحیان تعلق دارد و بیشتر در کشورهای غربی رعایت می شود، ولی بسیاری کشورهای غیر مسیحی نیز جشن سال نو را برگزار می کنند و گاهشماری آن ها بر حسب سال میلادی است. حتی بسیاری از کشورهای عرب نیز به جای تاریخ هجری، از تاریخ میلادی استفاده می کنند.
در اسرائیل نیز شب گذشته جشن های زیادی در مراکز تفریح و حتی در خانه های شخصی برگزار شد. در کاباره ها و مراکز تفریحی، هنرمندان بساری تا پاسی از نیمه شب برنامه اجرا می کردند و رقص و پایکوبی ادامه داشت. پلیس اسرائیل به تدابیر گسترده ای دست زده بود تا افراد در حالت مستی رانندگی نکنند. چنین تخلفی با مجازات شدید همراه می باشد.
در اسرائیل نیز ظاهرا گاهشمار رسمی، تقویم عبری است. ولی همگان از تقویم میلادی استفاده می کنند – گرچه در مکاتبات و اسناد رسمی، تاریخ عبری نیز معمولا ذکر می شود.
اسرائیل در حالی یک سال دیگر را پشت سر گذاشته که دستاوردهای قابل توجهی داشته و سطح زندگی مردم بالا رفته و قوه خرید حقوق بگیران افزایش یافته است. ارزیابی می شود که سطح زندگی در یک سال گذشته در اسرائیل حدود پنج درصد بالا رفته است و این در حالی که در بسیار از کشورهای مشابه، رشد اقتصادی بسیار کمتر از این میزان بوده است.
در سال گذشته، ترور فلسطینی همچنان قربانی گرفت و گروه های ستیز جود در غزه به شلیک موشک به قصد کشتن شهروندان اسرائیلی ادامه دادند.
در دوازده ماه گذشته، بارها این احتمال مطرح گردید که اسرائیل ممکن است ناچار شود برای پایان بخشیدن به تعرضات تروریستی، وارد نوار غزه شود و به عملیات جنگی دست بزند. ولی رهبران اسرائیل با شکیبایی زیاد، کوشیدند راهکاری غیرجنگی بیابند. با این همه بحران در خط نوار مرزی اسرائیل با غزه همچنان جریان دارد و در عین حال دولت مصر به تلاش ادامه می دهد تا شاید نوعی تفاهم بین اسرائیل و گروه حماس در غزه به وجود آید که به موجب آن، اسرائیل برخی خواسته های معیشتی فلسطینی ها را عملی سازد و در مقابل، آن ها تعهد کنند که عملیات تهاجمی متوقف خواهد شد و یا کاهش خواهد یافت.
سال پیش رو، سال پایانی دوران خدمت چهار ساله پرزیدنت ترامپ نیز می باشد و کارزار انتخاباتی در ایالات متحده آغاز گردیده و در ماه های آینده شتاب بیشتری خواهد یافت. حکومت اسلامی ایران با بی صبری در انتظار پایان دوران چهار سالۀ ریاست جمهوری پرزیدنت ترامپ است و آرزو دارد که پرزیدنت ترامپ برای دور آینده شکست بخورد و حکومت در آمریکا به حزب دموکرات منتقل گردد و شاید رژیم ایران بتواند با دولت بعدی به نوعی تفاهم برسد.