سال ها گفته بودند که در حکومت اسلامی، مشروبات الکلی حرام است. ولی تولید آبجو را از سر گرفته اند

صنایع ضدعفونی کننده، شوینده و پاک کننده ها که امروز به شدت مورد نیاز برای مهار ویروس کورونا هست نیازمند الکل است

حکومت ایران از روز نخستینی که قدرت را به دست گرفت، نوشیدن مشروبات الکلی را ممنوع ساخت و در این زمینه بیشترین تلاش ها را به عمل آورد و صدها هزار بطری از مشروبات گران قیمت را نابود کرد. ولی اکنون، شیوع ویروس کورونا موجب شده که  کارخانه “آبجوسازی شمس” پس از ۴۱ سال راه اندازی شود. این خبر اولین بار توسط تلویزیون رسمی ایران اعلام شد و در پی آن گزارشهایی از آمار مرگ و میر و مسمومیت با الکل غیراستاندارد در رسانه‌ها منتشر گردید.

کارخانه آبجوسازی شمس که بزرگترین کارخانه آبجو و الکل سازی ایران و خاورمیانه بود که با روی کار امدن حکومت اسلامی در ایران  دو بار به آتش کشیده شد و سپس مجددا با گسترش کورونا روز ۱۸ اسفند برای تولید الکل با خلوص ۹۹٪ راه اندازی شد.

تلویزیون رسمی ایران از  ذکر نام این کارخانه با عنوان “آبجوسازی و مشروب سازی شمس” خودداری کرد ولی اعلام داشت که این کارخانه “الکل سازی” به عنوان بزرگترین کارخانه تولید الکل در خاورمیانه پیش از انقلاب ساخته شده است و هنوز هم امکان تولید الکل مورد نیاز خاورمیانه را داراست.

شبکه خبر تلویزیون حکومت گفت: «بخش خصوصی نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان برای بازگشایی “الکل سازی شمس” هزینه کرده است و حدود ۲۲ هزار لیتر در روز تولید الکل خواهد کرد.» براساس گزارش تلویزیون دولتی ایران، “کارخانه الکل سازی شمس”بزرگترین کارخانه تولید الکل در نه تنها کشور بلکه خاورمیانه خواهد بود.

گفتنی است : درصد خلوص الکل آن جزو درصدهای بسیار بالایی هست که قبلا برای تامین نیاز به خصوص برای بخش آزمایشگاهی از خارج از کشور وارد می شده است.دستگاه های جدید این کارخانه از نوع مدرن و پیشرفته هستند.

هیچگونه فاضلاب مضری برای محیط زیست نخواهد داشت و حدود پنج تا شش نوع محصول تولید خواهد کرد. در عین حال از گازی که از تولیدات این کارخانه تولید می شود برای یخ جامد استفاده می شود و پسمانده اش برای خوراک دام استفاده خواهد شد که پروتیین خالی است.

در این گزارش امده که  صنایع ضدعفونی کننده، شوینده و پاک کننده ها که امروز به شدت مورد نیاز برای مهار ویروس کورونا هست نیازمند الکل است. مسئولان دلیل دیرکرد در بازگشایی این کارخانه را مشکلات مالی عنوان کرده اند.

مدیرعامل شرکت کیمیاگران الکل شهرستان بدره گفته است: «چرخه توزیع الکل و مواد ضدعفونی کننده بیمارستانی تولیدی این کارخانه اگر درست انجام شود مشکل کمبود الکل و مواد ضدعفونی بیمارستانی سطح استان مدیریت می شود.»

عبدخانی گفت: این کارخانه چهار هزار لیتر الکل بیمارستانی تولید می کند که سهمی از آن در صورت اعلام نیاز در اختیار شرکت های داروسازی در نقاط مختلف کشور قرار می گیرد تا از این محصول در صنایع داروسازی استفاده شود».

همچنین یک شرکت تولید الکل در شهر چغادک که تا پیش از این نیمه تعطیل و راکد بود، با گسترش ویروس کورونا و نیاز بیشتر به الکل برای ضدعفونی، خط تولید خود را دوباره راه‌اندازی کرده و روزانه ۳ هزار و ۵۰۰ لیتر الکل تولید می‌کند.