یک سامانه خبری اسرائیلی فاش ساخت که ماه گذشته یک هیات سیاسی پاکستانی به طور محرمانه از اسرائیل دیدن کرده و در گفتگو با مقامات این کشور گفته است که دولت اسلام آباد قصد دارد با اسرائیل روابط عادی سیاسی برقرار سازد و انتظار دارد که اسرائیل در نزاع پاکستان با هند موضع بی طرفانه ای در پیش گیرد.
این خبر در هفته های اخیر به صورت بسیار مبهم در برخی رسانه های اسرائیلی انتشار یافته بود و اکنون برای نخستین بار جزئیات بیشتری درباره آن انتشار می یابد.
در ایران خبر آمده است که مقام پاکستانی که از اورشلیم دیدن کرده، سعید بوخاری نام دارد و مشاور امور سیاسی عِمران خان نخست وزیر پاکستان می باشد. بخاری حامل پیامی از جانب عمران خان برای بنیامین نتانیاهو بوده که در آن گفته است که دولت اسلام آباد نیز مایل است به روند صلح در خاورمیانه بپیوندد.
اشاره او به این روند بود که در ماه های اخیر چهار کشور مراکش، سودان، امارات عربی متحده و بحرین با اسرائیل به عادی سازی روابط پرداخته اند و اکنون پاکستان نیز می خواهد به این روند بپیوندد.
در خبر آمده است که فرستاده ویژه دولت پاکستان، ابتدا با هواپیما به لندن رفت و از آن جا به اسرائیل آمد و مستقیما به وزارت خارجه برده شد.
خبر این دیدار نخستین بار به طور بسیار سربسته در یک روزنامه دیگر اسرائیلی انتشار یافته و در آن آمده بود که یک کشور مسلمان دیگر نیز برای برقراری روابط با اسرائیل ابراز آمادگی کرده و تماس هایی در حال جریان است.
پاکستان یکی از بزرگترین کشورهای اسلامی می باشد که در همسایگی ایران قرار دارد، ولی مناسبات دو کشور دوستانه نیست و بارها برخوردهایی بین آن ها صورت گرفته است.
رژیم ایران چندین بار اسلام آباد را به خاطر دوستی نزدیکی که با عربستان سعودی دارد مورد انتقاد قرار داده و حتی برخی شخصیت های سیاسی رژیم ایران، دولت اسلام آباد را متهم ساخته که پول و اسلحه اهدایی
از جانب عربستان را به دست بلوچ های ایران و همچنین عربی زبانان استان خوزستان می رساند که علیه رژیم دست به شورش بزنند.
به نوشته رسانه اسرائیلی، در پیام نخست وزیر پاکستان از جمله آمده است که آن کشور خواهان برقراری روابط بازرگانی و برخورداری از تجربیات اسرائیل در زمینه های مختلف می باشد.
مقامات رسمی اسرائیل کوشیده اند چنین سفری را کاملا محرمانه نگاه دارند، زیرا تماس ها هنوز در مرحله بسیار ابتدایی قرار دارد و ممکن است افشای آن موجب هراس و انصراف پاکستان شود.
برخی تحلیلگران بعید نمی دانند که پاکستان به تشویق عربستان سعودی به فکر نزدیکی به اسرائیل افتاده و می خواهد در مسیر چهار کشور اسلامی دیگر گام گذارد.
اسرائیل با دولت هند مناسبات دوستانه و گسترده ای دارد و از آن جا که پاکستان بیش از نیم قرن است با هند بر سر کشمیر در حال ستیز است، ممکن است قصد دارد از طریق عادی سازی روابط با اسرائیل، نوعی توازن ایجاد کرده و از مزایای دوستی با اسرائیل بهره مند گردد.
هفته پیش خبری انتشار یافت که در آن آمده بود که ده ها نفر از بازرگانان و مسیحیان شهر کراچی، با در دست گرفتن پرچم اسرائیل و شعارهایی به زبان انگلیسی، از دولت اسلام آباد خواسته بودند با اسرائیل مناسبات سیاسی برقرار کند تا مردم پاکستان نیز بتوانند از اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در اسرائیل دیدن کنند و با این کشور به دادوستد بپردازند.
همانگونه که انتظار می رفت، نخست وزیر پاکستان امروز (شنبه) این گزارش را که از منابع اسرائیلی انتشار یافته بود نادرست خواند و حاضر به تایید آن نشد.