سامانه رسمی علی خامنه ای و همچنین روزنامه کیهان تهران که بازتاب دهنده دیدگاه های خامنه ای است، ادعا کردند که تعبیر و تفسیری که جناح موسوم به اصلاح طلب رژیم پیرامون سخنان اخیر خامه ای در مورد شیوه برخورد با تحریم های آمریکایی بیان داشته بود، تحریف کرده و برداشت نادرستی از آن ارائه داده اند.
وبسایت علی خامنه ای با انتشار پوستری سخنان سابق او را منتشر کرد که گفته بود: «کار جریان تحریف، آدرس غلط دادن برای حل مشکل تحریم است». روزنامه کیهان، سخنگوی خامنه ای نیز در گزارشی نوشت که تیترهای رسانههای اصلاحطلب نیز درباره سخنان رهبری درباره لغو تحریمها را “تحریف شده” است.
این روزنامه، در ادامه رسانههای اصلاحطلب را متهم کرد که قصد دارند «القا کنند که برای حل مشکلات کشور جز انتظار نشستن برای رفع تحریمها توسط دشمن راه دیگری نداریم».
علی خامنهای پنج روز پیش در سخنانی خطاب به مقامهای دولت گفته بود: «بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشیم، بر خنثی کردن آن تمرکز کنیم».
او در عین حال افزوده بود که اگر بتوان “با روش درست” و “عزتمندانه” تحریمها را برطرف کرد، «حتی یک ساعت هم نباید تاخیر کنیم».
در همین رابطه ، تعدادی از رسانهها در ایران این بخش سخنان خامنه ای مبنی بر اینکه در لغو تحریمها «حتی یک ساعت هم نباید تاخیر کنیم را به عنوان تیتر انتخاب کردند».
حسن روحانی، نیز پیشتر گفته بود: «همه باید تلاش کنیم تحریم بیاثر یا کم اثر شده و بشکند. دولت نخواهد گذاشت که عدهای بخواهند پایان تحریم را به تاخیر بیاندازند. عدهای میخواهند پایان تحریم را به تاخیر بیاندازند. ما یک ساعت و یک دقیقه هم به آن رضایت نخواهیم داد.
خبرگزاری دولتی ایرنا نیز در گزارشی از رفتار گروهی که آنها را “موافقان داخلی تحریم” خواند، انتقاد کرد و به طور غیرمستقیم خطاب به قالیباف و تندروهای حکومت نوشت: این گروه «نخست برای عدم توافق برجام و سپس برای شکست آن تلاش کردند؛ از کاسبان و سود برندگان تحریم ملت تا طراحان حمله به سفارت عربستان».
ایرنا افزود: «بهتازگی جماعتی دیگر به دسته مخالفان هرگونه رفع تحریم توسط دولت روحانی، ظهور کرده¬اند که نگران واریز اعتبار مذاکره و رفع دوباره تحریم به حساب روحانی و دولت او هستند و سخت تلاش دارند با وجود همه دشواری¬های مردم، ماجرا به بعد از انتخابات ۱۴۰۰ موکول شود.»
لعیا جنیدی، معاون حقوق روحانی ، نیز گفته بود که لغو تحریمها «بخشی از حقوق مردم ایران است».
او تاکید کرد که اجرای طرح مجلس درباره افزایش غنیسازی و توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی میتواند «مشکلساز» شود.
طرحی که مجلس ایران تصویب کرده و به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است دولت را موظف میکند غنیسازی ۲۰ درصدی را عملیاتی کند و در صورت عدم رفع تحریمها ظرف سه ماه اجرای پروتکل الحاقی را هم به صورت مرحلهای متوقف سازد.
این مصوبه پس از تصویب نهایی، بنا بر اعلام یک عضو هیات رییسه مجلس، در مهلت قانونی توسط روحانی ابلاغ نشد و به همین دلیل محمدباقر قالیباف، خود اقدام به ابلاغ آن کرد.