سایت میدل ایست:لبنان اجازه نداد کشتی باری رژیم در سواحل این کشور لنگر بیاندازد

به گزارش خبرگزاری سایت میدل ایست مموری لبنان به علت هراس از نقض تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل،  اجازه نداده که  کشتی باری رژیم اسلامی در سواحل این کشور لنگر بیاندازد.

شبکه خبری بین المللی الحُرّه نیز در این زمینه گزارش داد: لبنان از لنگر انداختن و تخلیه کشتی باری رژیم ایران در سواحل این کشور جلوگیری کرده است.

این در شرایطی است که لبنان دچار بدترین بحران اقتصادی بعد از جنگ داخلی ۱۹۹۰ می‌باشد و این کشتی حامل مواد غذایی و دارویی و سوخت می‌باشد.

شفیق المصری استاد بین‌المللی حقوق نیز در این زمینه گفت: «لبنان تنها معاملاتی می‌تواند با ایران داشته باشد که شامل تحریم‌ها نباشند».

او افزود: «لبنان به قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت در رابطه با تکثیر اتمی و غنی‌سازی اورانیوم متعهد است».

وب‌سایت ویکی‌لیکس پیشتر نوشته بود: ایران ماهانه ۲۵ میلیون دلار به گروه حماس کمک می‌کند .رژیم ایران  تلاش کرده است از بیابان‌نشین‌های شبه‌جزیره سینا برای قاچاق اسلحه به نوار غزه استفاده کند.

خبرگزاری رویترز نیزسال گذشته در باره کمک مالی ایران به حماس نوشته بود: بر اساس مستنداتی که در دست است،  رئیس سازمان اطلاعات مصر به مقامات آمریکایی اطلاع داده است که حمایت مالی جمهوری اسلامی از گروه حماس «به ماهانه ۲۵ میلیون دلار می‌رسد، اما مصر موفق شده جلو ورود این کمک‌ها از خاک خود به غزه را بگیرد».

در این سند همچنین آمده است که ایران برای شکستن حصر نوار غزه و رساندن سلاح به اعضای گروه حماس تلاش کرده است بیابان‌نشین‌های مصری را به استخدام خود درآورد.

ویکی‌لیکس نوشته است : نگرانی از برنامه‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی و پافشاری مقامات تهران بر آن تنها به مصر محدود نمی‌شود، بلکه آن طور که در باقی اسناد آمده دیگر کشورهای عرب منطقه، به‌ویژه عربستان سعودی، نیز بارها در گفت‌وگو با مقامات ایالات متحده نگرانی خود را از آن ابراز کرده‌اند.

روزنامه انگلیسی‌زبان جروزالم پست نیز گزارش داده بود که تهران به دلیل فشار تحریم‌های جهانی علیه خود مجبور شده است از میزان کمک مالی‌اش به حزب‌الله لبنان بکاهد.

این روزنامه اسرائیلی نوشته است:  جمهوری اسلامی بیش از ۴۰ درصد از کمک‌های مالی خود به حزب‌الله را کاهش داده است، “اقدامی که به بروز بحران در این گروه شبه‌نظامی انجامیده است”.

جروزالم پست، در ادامه نوشته است: جمهوری اسلامی به عنوان حامی مالی و ایدئولوژیکی حزب‌الله لبنان در سال‌های اخیر سالی یک میلیارد دلار به این گروه کمک نظامی مستقیم کرده است.

جمهوری اسلامی در حال حاضر به دلیل پافشاری بر غنی‌سازی اورانیوم در برنامه هسته‌ای خود مشمول چهار دور تحریم مالی و سیاسی از سوی شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد که به گفته مقامات عالی‌رتبه غربی فشار فراوانی را به تهران وارد کرده است.

از سوی دیگر مقامات ایران بارها وجود این فشار را انکار کرده و گفته‌اند که تحریم‌ها تاکنون هیچ اثری بر وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور نداشته است.