شماری از مخالفان پیوستن رژیم ایران به معاهدات بین المللی علیه پولشویی و به هدف مبارزه با تروریسم، دوباره تاکید کردند که پیوستن به چنین معاهده های بین المللی، رژیم ایران را در معرض خطرات قرار خواهد داد و توانایی آن را در یاری رسانی به سازمان های تروریستی، که رژیم ایران آن را “جبهه مقاومت” می نامد با مشکل روبرو خواهد ساخت.
محمد جواد ظریف در سخنان قاطعانه روز گذشته در مباحثات مجلس به صراحت گفته بود که مخالفت عمده جناح تندرو با پیوستن به این معاهدات، جنبه منافع مادی دارد، زیرا در وضع کنونی که پولشویی در ایران در ابعاد گسترده انجام می شود، آنان سود کلانی به جیب می زنند که قاطعانه نمی خواهند آن را از دست بدهند.
ظریف در جلسه پرتنش روز گذشته مجلس در توجیه مخالفت جناحی در حکومت با پیوستن به این معاهدات گفت: هر سال هزاران میلیارد تومان پولشویی توسط باندهای قاچاق سکه و ارز رد و بدل میشود.
وزیر خارجه حکومت، در پاسخ به محمدجواد ابطحی، نماینده مجلس که پیشتر پرسیده بود که چرا ظریف گفته است در کشور ۳۰ هزار میلیارد تومان پولشویی انجام میشود.تصریح کرد : اگر پولشویی در ایران نیست، اگر گروههای فسادی پولشویی نمیکنند، پس سلطان سکه را به چه جرمی اعدام کردید؟
وحید مظلومین، معروف به سلطان سکه سال گذشته توسط اطلاعات سپاه بازداشت و سه ماه بعد اعدام شد.
ظریف سال گذشته گفته بود که دلیل فضاسازیها علیه لوایح مرتبط با پولشویی در ایران منافع اقتصادی دهها هزار میلیارد تومانی برخی افراد است .
گفته شده است که لوایح پولشویی که حکومت ایران را ملزم به پیوستن به برخی کنوانسیونهای مقابله با پولشویی میکند در مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتظار تصمیمگیری نهایی است.
محمدجواد ظریف، که به علت اظهاراتش در مورد وجود پولشویی در ایران و مخالفتها با تصویب قوانین ضد پولشویی به مجلس دعوت شده بود، در پی اقدامی فوری پیش از پایان جلسه مجلس را ترک کرد. عباس موسوی ،سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت : عدم برنامه ریزی و هماهنگی مجلس با وزیر خارجه موجب ترک محمد جواد ظریف از جلسه علنی مجلس شد .
برخی نمایندگان مجلس در اعتراض به ترک جلسه از سوی ظریف گفته اند که وی به مجلس بیاعتنایی کرده است .
عباس موسوی افزود: دلیل ترک آقای ظریف از مجلس تداخل زمانی برنامه های وی با جلسه های از پیش تعیین شده بوده است .
در همین رابطه معاون وزیر خارجه ایران نیز هشدار داد که نپیوستن به معاهدات ضد حمایت از تروریسم، برای رژیم مشکل ساز است
معاون وزیر خارجه ایران نیز، به دنبال سخنان قاطعانه روز گذشته محمد جواد ظریف در مجس، هشدار داد که اگر تا آخرین مهلت داده شده برای تصویب FATF اقدام نشود و این فرصت از دست برود، سیستم بانکی رژیم ایران دستخوش بحران شدید خواهد شد.
غلامرضا انصاری، افزود: تاکنون بارها به ما مهلت داده شده و بالاخره تا یک سال، دو سال الی چهار سال این موضوع طول کشید. امروز و در آخرین جلسه اعلام کردند که بهمن ماه پایان کار است.
وی گفت : اگر ایران این سد را رد نکند، مانند “تیر خلاص به سیستم بانکی” این کشور خواهد بود، در حالی که این سیستم به علت تحریمها به شدت آسیب دیده است.
انصاری، افزود : تصویب این لایحه برای ارتباطات بینالمللی بانکی ، ضروری است و مانند داشتن پاسپورت هنگام سفرهای بینالمللی است که اگر تصویب نشود، کل سیستم بانکی ایران فلج خواهد شد و حتی امکان حضور در کشورهای همسایه در حوزه بانکی امکان پذیر نخواهد بود.
تندروهای مذهبی نزدیک به علی خامنه ای در ایران مخالف تصویب لایحه FATF است چرا که دیگر نظام جمهوری اسلامی قادر به تامین مالی گروه های تروریستی تحت حمایت خود نمی باشد .گفته شده است تنها از ۵۰ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، هشت نفر مخالفت و چهار عضو، موافقت خود را با تصویب این لایحه اعلام کردند.
صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، یکی از مخالفان تصویب این لایحه، گفته بود : شرط اروپا برای اجرای سازوکار مالی، مبنی بر تصویب FATF تحقیرآمیز است.
آخوند احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و عضو مجمع، گفته بود: اینها میخواهند به اسم مبارزه با پولشویی اطلاعات مالی و بانکی ما را به دشمن بدهند و به این شکل، خودتحریمی کنند. اگر این اتفاق بیفتد باید فاتحه خیلی چیزها را بخوانیم.
حسن روحانی رئیس جمهوری حکومت ایران، در این باره گفت: چرا یک عده در مقابل چهار لایحهای که در دولت و مجلس به تصویب رسیده، مانعتراشی میکنند و جلوی دولت و مجلس ایستادهاند؛ اینگونه اقدامات به نفع کشور نیست.