سخنگوی دولت روحانی:  به خطای آمریکا پاسخ قاطع می‌دهیم

علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی در واکنش به سخنان پرزیدنت ترامپ که گفته بود «هر حمله ایران، پاسخی هزار برابر دریافت خواهد کرد» هشدار داد: «هرگونه خطای راهبری آمریکا با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد».

پرزیدنت ترامپ روز گذشته( سه‌شنبه )  در قالب توئیتی و در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر برنامه‌ریزی حکومت ایران  برای انتقام‌گیری عملیات کشتن قاسم سلیمانی از طریق ترور سفیر ایالات متحده  در آفریقای جنوبی، گفت: هر ضربه به ما وارد شود هزار برابر پاسخ خواهیم داد

نشریه آمریکایی پولیتیکو نیز در این باره نوشته بود:  مقامات دولت آمریکا به استناد گزارش‌های اطلاعاتی گفته‌اند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی، در حال توطئه برای کشتن لانا مارکس، سفیر ایالات متحده در آفریقای جنوبی است.

این نشریه در ادامه از قول یک مقام آمریکایی نوشت: «سفارت حکومت اسلامی در پرتوریا نیز در این توطئه نقش دارد».

مقام‌های آمریکایی گفته اند که از  بهار گذشته در مورد تهدیدات رژیم  ایران علیه لانا مارکس، سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی، با خبر بوده‌اند، وبر اساس  برآوردهای اطلاعاتی این تهدیدات طی هفته‌های اخیر جدی‌تر شده است.

نشریه پولیتیکو در ادامه تاکید کرد که عملی شدن تهدیدات علیه سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی، می‌تواند به تنش‌های‌ جدی بین ایالات متحده و ایران منجر شود و ترامپ را در میانه رقابت‌های انتخاباتی تحت فشار زیادی برای ضربه متقابل قرار دهد.

اگر چه علی ربیعی به طور مستقیم به این گزارش اشاره نکرده اما گفته است اظهارات ترامپ «پایه سستی» دارد و «سریع و سفارشی و مخدوش» بوده است.

او در عین کشته شدن قاسم سلیمانی در حمله نیروهای آمریکایی را «خطای راهبردی» دولت ترامپ خواند.

مقام‌های دولت آمریکا با تاکید بر اینکه حکومت ایران همچنان در پی گرفتن انتقام مرگ سلیمانی است، افزودند که حمله به سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی یکی از چند گزینه‌‌ای است که آنها برای این انتقام جویی در نظر دارند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده ، نیز پیشتر گفته بود که آمریکا سلیمانی را کشت تا در برابر ایران بازدارندگی ایجاد کند.

لانا مارکس طراح کیف و تاجر متولد آفریقای جنوبی است و ۶۶ سال دارد. او از مهر ماه سال گذشته به عنوان سفیر ایالات  متحده در آفریقای جنوبی منصوب شد و انتصاب او به عنوان سفیر با انتقاداتی همراه بود.

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، و ابومهدی مهندس، فرمانده گروه کتائب حزب الله در حمله پهپادهای آمریکایی، مقام‌های حکومت ایران به ویژه علی خامنه‌ای، رهبر حکومت اسلامی بارها بر «انتقام سخت» تاکید کرد‌ه‌اند.