سخنگوی دولت روحانی : رژیم ایران آماده مذاکره بود، ولی آمریکا جلوی آن را گرفت

در همان حال که در گزارش های تائید نشده آمده است که روحانی حاضر به گفتگوی تلفنی با پرزیدنت ترامپ نشد و خود را در اطاق خویش زندانی کرد تا ناچار نشود به تقاضای رئیس جمهوری فرانسه پاسخ مثبت دهد، سخنگوی حکومت ادعا می کند که رژیم ایران بسیار مشتاق مذاکره در مورد گشودن توافق برجام بود، ولی ایالات متحده، جلوی آن را گرفت.

علی ربیعی سخنگوی دولت ایران ادعا کرد: ما به دیپلماسی و راه‌ حل نهایی نزدیک بودیم، اما ترامپ مانع انجام آن شد مسئولیت عدم شکل‌گیری گفت‌وگو در نیویورک مستقیما بر عهده دولت آمریکا است .

علی ربیعی بیانیه سه کشور اروپایی درباره مسئولیت ایران در حمله به تاسیسات آرامکو را نیز تحریک‌آمیز خوانده و گفت : «آنان احتمالا با هدف تحت فشار روانی قرار دادن ایران در بدو مذاکرات دیپلماتیک این کار را صورت دادند و آمریکایی‌ها هم همه تلاش خود را برای ایران‌هراسی و منزوی کردن رئیس جمهوری به عمل آوردند حال آنکه روحانی برخلاف خواست و اراده آمریکا به محور این دوره مجمع عمومی تبدیل شد و محل اقامت وی پرترددترین محل در سازمان ملل بود».

ربیعی سخنگوی دولت روحانی در حالی این سخنان رامطرح می کند که  رهبران سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا، به‌ویژه امانوئل مکرون، رئیس جمهور ی فرانسه، کوشش زیادی به خرج دادند تا حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران را به دیدار و مذاکره با رئیس جمهور آمریکا تشویق و ترغیب کنند. اما حسن روحانی با سرسختی تمام همه این تلاش‌ها را ناکام گذاشت و به درخواست‌های آنها پاسخ منفی داد..

حسن روحانی در نیویورک با اطاعت از فرامین علی خامنه ای تصمیم گیرنده اصلی حکومت ایران با اصرار بر موضع “لغو تحریم‌ها پیش از هر گونه دیدار و گفت‌وگو” با ترامپ، فرصت دیدار با پرزیدنت ترامپ و تغییر احتمالی هر چند کوچک در سیاست “فشار حداکثری” آمریکا را از بین برد.

شمار زیادی از سانه‌های ایران، به ویژه رسانه‌های نزدیک علی خامنه ای ، رفتار و مواضع حسن روحانی در نیویورک را “نمایش اقتدار نظام” خواندند در حالی که بسیاری از ناظران می‌گویند خاطره‌ای که حسن روحانی در این دور از مجمع عمومی در سازمان ملل در ذهن‌ها باقی گذاشت “نمایش خنده‌های هیستریک” و پر از استرس وی بود ..

علی ربیعی گفت: طرح ائتلاف امید می توانست جایگزین طرح ائتلاف ضدایرانی و تحریک‌آمیز و آمریکا در خلیج فارس باشد اما آن را نپذیرفتند و این خود موجب تصمیم گیری های بعدی در مرحله چگونگی مذاکره شد .

مقام‌های ایرانی نه در جریان حضور در نیویورک و نه در روزهای پس از بازگشت به ایران، توضیحی درباره جزئیات این طرح نداده‌اند و مشخص نیست که  ایران با همکاری کدامیک از کشورهای منطقه در صدد تامین امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس است.