سخنگوی سازمان اتمی ایران: «در مورد فعالیت اتمی در تورقوزآباد، فضا سازی شده است»

در تلاش برای پنهان سازی فعالیت اتمی که در انبار تورقوزآباد در جنوب تهران صورت گرفته، سخنگوی سازمان اتمی رژیم ایران ادعا کرد که این انبار به بخش خصوصی قرار دارد و نباید درباره فعالیتی که در آن انبار جریان داشته، به گفته او “فضاسازی” کرد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل فاش ساخته بود که رژیم ایران در انباری در تورقوزآباد مواد رادیوآکتیو ذخیره کرده و آن را از آژانس بین المللی پنهان نگاه داشته و از بازرسان آژانس خواسته بود هرچه زودتر به آن مکان بروند و از ماهیت قضایا آگاه شوند، زیرا ممکن است پس از این افشاگری اسرائیل، به پاکسازی آن مکان بپردازند.

محمد جواد ظریف در واکنش به این افشاگری، نتانیاهو را “چوپان دروغگو” نام نهاده بود. ولی به دنبال بازرسی ماموران آژانس بین المللی از آن مکان، اعلام داشتند که آثاری از مواد رادیو اکتیو در آن مکان کشف شده که در واقع نشان می دهد که اطلاعات نخست وزیر اسرائیل کاملا درست بوده است.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتم ایران، روز گذشته (شنبه) گفت: «ذرات رادیو اکتیو، از آن جا که در فضا شناور هستند، می توانند به هر مکان برسند». او توضیح نداد که این ذرات از کجا آمده اند و چرا تنها در انبار تورقوزآباد متمرکز شده اند.

نتانیاهو در این هفته گفت که رژیم ایران درباره ماهیت برنامه های اتمی خود دروغ گفت و همچنان دروغ می گوید.

رژیم ایران پیشتر ادعا کرده بود که انبار تورقوزآباد یک کارگاه قالیشویی است و با فعالیت های اتمی ارتباطی ندارد.

کمالوندی در ادامه ادعای خود گفت: «ماهیت فعالیت در آن انبار، توسط رسانه ها، فضاسازی شده است» و افزود: «موضوع تورقوزآباد مساله کوچکی است که حل خواهد شد».

سخنگوی آژانس اتمی ایران توضیح نداد که در آن انبار چه می گذشته، و چرا وی آن را “مساله کوچک” می داند؟

رژیم ایران، طبق تعهداتی که در چارچوب معاهدۀ بین المللی موسوم به اِن پی تی به دوش گرفته، موظف است همه فعالیت های اتمی و اماکن مربوط به آن را به آگاهی آژانس بین المللی برساند.

کمالوندی در دنباله سخنانش، ادعای هفته پیش حکومت را بازگو کرد که به موجب آن خانم بازرس آژانس بین المللی که قصد داشت از تاسیسات اتمی نطنز دیدن کند، مواد مشکوک و خطرناک با خود داشته است – ادعایی که آژانس بین المللی آن را قویا رد می کند و دروغ می خواند. کمالوندی در واکنش به این موضع آژانس گفت: «اگر قصد بازرسان خرابکاری باشد و یا بخواهند به اطلاعاتی دست یابند، از آن جلوگیری خواهد شد». این ادعا، در مورد افرادی که ماموریت آن ها انجام بازرسی می باشد، شگفت آور است و یک بهانه بیش نیست.

آژانس بین المللی در واکنش خود گفت که این امر را وخیم می داند. آگاهان گفتند که رژیم ایران، از طریق بازداشت آن بازرس و مصادره گذرنامه و اسناد او، می خواسته است بازرسان بعدی را از ادامه ماموریت خود، بهراساند.