سخنگوی سازمان انرژی اتمی: تولید اورانیوم تا ۱۰ روز آینده از مرز ۳۰۰ کیلوگرم عبور خواهد کرد

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: تولید اورانیوم تا ۱۰ روز آینده از مرز ۳۰۰ کیلوگرم عبور خواهد کرد.

«بهروز کمالوندی» روز دوشنبه در محل مجتمع آب سنگین اراک در جمع خبرنگاران افزود: تولید اورانیوم ۴ برابر شده و شمارش معکوس برای گذشت از مرز ۳۰۰ کیلوگرم آغاز شده است.

وی ادامه داد: «از امروز به مدت ۱۰ روز یعنی تا ششم تیرماه از مرز ۳۰۰ کیلوگرم عبور خواهیم کرد. کمالوندی بیان کرد: به محض اعلام، سرعت غنی سازی را سریع‌تر خواهیم کرد».
سخنگوی سازمان انرژی اتمی بیان کرد که در حوزه آب سنگین پیشرفت‌های ارزشمندی شکل گرفته که نمونه بارز آن در حوزه بهداشت و درمان و تشخیص بیماری‌ها است.

وی ادامه داد: «برای اروپایی‌ها هنوز فرصت هست اما اگر بیشتر فرصت می‌خواهند معنی آن این است که یا نمی‌توانند یا نمی‌خواهند به تعهداتشان عمل کنند».
منظور کمالوندی از فرصت مهلت ۶۰ روزه ای است که حسن روحانی در هفته های گذشته آن را اعلام کرد و به گفته وی اروپایی ها باید در این شصت روز راهی پیدا کنند که بتوانند تحریم های آمریکا را دور بزنند.

روز گذشته نیز عباس عراقچی اعلام کرد: «مهلت ۶۰ روزه ایران به طرف‌های باقی مانده در برجام به هیچ عنوان تمدید نمی‌شود و تهران اقدامات بعدی یا همان گام دوم را اجرایی می‌کند مگر اینکه طرف‌های دیگر، خواسته‌های جمهوری اسلامی را تامین کنند».
عراقچی افزود: «ایران هنوز نتوانسته از اروپایی‌ها راه حل عملیاتی واقعی که بتوان به آن اتکا و اعتماد داشت را ببینند».

امروز نیز سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: «اروپایی‌ها اظهار عجز کردند که توانایی انجام تعهدات را ندارند و جمهوری اسلامی بیشتر از این صبر نخواهد کرد».
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: «پس از انجام دو اقدام انجام شده بر اساس گام اول بیانیه شورای عالی امنیت ملی، انجام اقدامات گام دوم (عبور از میزان غنی سازی ۳.۷ درصد) بیش از یک یا دو روز زمان نخواهد برد».
کمالوندی اظهار داشت: «اگر برای کشورهای اروپایی مهم است برجام را حفظ کنند باید تلاش خود را بکنند و اقدامات جمهوری اسلامی کانلا در چارچوب برجام است».
کمالوندی افزود: «اگر تا ۲ ماه و نیم آینده بازار نداشته باشیم ذخایر آب سنگین می‌تواند از ۱۳۰ تن هم بگذرد».

وی گفت: «آنچه در برجام پذیرفتیم این بود که اورانیوم مازاد به بازارهای بین المللی عرضه شود اما ممکن است ما دیگر این عرضه را متوقف کنیم و این در حالی است که در زمانی که خیلی هم دور نیست می‌توان تمام آب سنگین تولید شده را به مصرف برسانیم».

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پایان بیان کرد: «همه امکانات برای حرکت با شتاب در حوزه صنعت هسته‌ای و کمک به توسعه اقتصادی کشور وجود دارد».