سخنگوی سپاه پاسداران ادعا کرد:ورود سپاهیان به انتخابات به معنای قبضه کردن امور نیست

رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران در مصاحبه با “رادیو تهران” در واکنش به شدید شدن انتقادات به جدی شدن حضور سپاهیان در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، گفته است : این نهاد و نیروهای مسلح در پی کسب ریاست‌جمهوری نیست و  هیچ‌کدام از کاندیداهایی که امروز از آنها به عنوان نظامی تعبیر می‌شود نظامی کلاسیک نبوده‌اند.

وی در ادامه افزود: پروپاگاندای علیه کاندیداهای نظامی توسط آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها اتفاق می‌افتد که بعضاً به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه توسط دنباله روهای داخلی روی می‌دهد.

وی در حالی این ادعا را مطرح میسازد  که محسن رضایی فرمانده ی پیشین سپاه پاسداران که فرماندهی اش را به مدت ۱۶ سال بر عهده داشت ،  بارها در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرد.

همچنین محمد باقر قالیباف هم که از چهره‌های ثابت چند دوره اخیر ریاست‌جمهوری در ایران بوده، فرماندهی تیپ “امام رضا”، فرماندهی لشکر “نصر خراسان”، فرماندهی لشکر” ۲۵ کربلا”، جانشینی فرماندهی “نیروی مقاومت بسیج”و فرماندهی قرارگاه “خاتم الانبیاء” سپاه را در کارنامه خود دارد.

در همین راستا، حسین دهقان هم که رسما کاندیداتوری خود را برای دوره فعلی اعلام کرد پیش از این جانشین فرمانده نیروی هوایی سپاه، فرمانده نیروی هوایی سپاه و جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه بود و هم اینک به عنوان مشاور رهبر ایران در صنایع دفاعی کار می‌کند.

رمضان شریف بدون نام بردن از کسی، در ادامه افزود: «آنها با شروع جنگ وارد عرصه شده‌اند و رشادت‌ها از خود نشان داده‌اند. در فصل انتخابات نگاه افکار عمومی به سمت برخی از آنهاست. این به معنی آن نیست که سپاه و نیروهای مسلح به دنبال ریاست جمهوری است. »

این اتهامات سخنگوی سپاه در حالی مطرح می‌شوند که در روزهای اخیر انتقادات از نامزدی تعدادی از اعضای سپاه پاسداران از هر سو بالا گرفته‌است و فضای انتخابات ریاست جمهوری را تحت الشعاع خود قرار داده‌است.

تا جایی که حضور پرتعداد نامزدان انتخاباتی سپاهیان در نبود رقیبی جدی از هر دو جناح اصلاح‌طلب اصولگرا عملاً انتخابات پیش‌رو را تبدیل به انتخابات درونی سپاه پاسداران کرده‌است.

تحلیلگران سیاسی بر این باور هستند که تشدید فعالیت انتخاباتی سپاه پاسداران با برنامه سیاسی علی خامنه‌ای، که برای انتخابات ۱۴۰۰ همراستا است.

علی خامنه‌ای، سال گذشته  برای بار دوم طی یک سال تاکید کرد که «علاج مشکلات کشور، دولت جوان حزب‌اللهی و جوان مؤمن است».

همزمان با تأکید او ،  نهادهای وابسته به او مثل روزنامه کیهان و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور بر این برنامه از طریق نوشتن مقاله و انتشار بولتن‌های خبری طی یک‌سال گذشته ، حکایت از آن دارد که خامنه‌ای در حال اعلام یک برنامه سیاسی برای دولت‌سازی و جهت‌دهی به رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ است.

در این مدت کاهش سن نامزدهای ریاست جمهوری و رفع ممنوعیت نامزدی نظامیان در قانون اخیر انتخابات ریاست جمهوری که به تایید شورای نگهبان هم رسید، از سویی مفهوم “رجل سیاسی” که بسیاری بر اساس آن رد صلاحیت می‌شدند را بلا موضوع کرده و از سویی دیگر فضای انتخاباتی را برای حضور پاسداران کم سن و سالی چون سعید محمد در راستای ایده “دولت جوان انقلابی” مورد نظر علی خامنه‌ای مهیا می‌کند.

آگاهان امور میگویند : پیام خامنه‌ای در این بحبوحه وپس از اظهار انتقادات بی شمار و هشدارهای پی در پی چهره‌های شاخص حامی دولت واصلاح‌طلبان حتی بعضی از اصولگرایان نشان از این دارد که خامنه‌ای تصمیم دارد برای عبور از چالشهای پیشرو ارکان اصلی کشور را یکدست کرده ودر اختیار سپاه پاسداران قرار دهد.