غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه امروز (سه شنبه)در نشست خبری خود از ارسال پرونده روح الله زم به دیوان عالی کشور خبر داد.
روح الله زم مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که علیه حکومت ایران فعالیت می کرد و در مهرماه ۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه با توطئه نیروهای قدس سپاه در عراق بازداشت شد
روح الله رم پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران در کنار سایر مجازاتها به اعدام محکوم شد.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده روح الله زم گفت: “پرونده زم به دیوان عالی ارسال شده و منتظر اعلام نظر آنها هستیم. امیدواریم دیوان در آینده نه چندان دور نظر خود را بگوید”.
دبیر دریابیگی بلوردی، وکیل مدافع روح الله زم نیز اعلام کرده بود که در تاریخ ۱۸ تیرماه به حکم اعدام موکلش اعتراض کرده و درخواست فرجام داده است.
محمدعلی زم، پدر روح الله زم، مسئول کانال تلگرامی «آمدنیوز» که به اعدام محکوم شده است، نیز پیشتر گفته بود که این حکم را «غیرقانونی» را می دانم و تاکید کرد که فرزندش در جریان محاکمه «از ابتداییترین حقوق خود» محروم مانده است.
پدر روح الله زم که برای برای بیش از دو دهه ریاست حوزه هنری را بر عهده داشته است، روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت که روح الله زم در جریان دادگاه «هیچ اختیاری برای دفاع کامل و جامع» از خود نداشته و این حق با «بخشنامه یک مقام قضایی به نفع تحقیقات جانبدارانه ضابطان و بازپرسان سلب گردیده است».
روح الله زم که در فرانسه زندگی میکرد، مهر ماه گذشته در سفری به عراق بازداشت و تحویل ایران داده شد. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی در ۱۳ مورد اتهامات آقای زم را مصداق «فساد فی الارض» دانسته و او را به اعدام محکوم کرده است.
از جمله این اتهامات «جاسوسی برای دو کشور فرانسه و اسرائیل» است، اما آقای زم با رد همه آنها تاکید داشته که او صرفا کار خبرنگاری میکرده است.
محمدعلی زم در ادامه متن خود به نقل از وکیل روح الله زم نوشته که در ملاقات او با موکلش «همیشه یک یا دو نفر از ضابطین حضور یافته» و گفتوگوهای این دو را گوش کردهاند که همین باعث میشده روح الله در بیان خود «دچار نوعی تردید و دودلی و سردرگمی باشد».
آقای زم سپس عنوان کرده که این مدت فرزندش از ملاقات با خانواده محروم مانده و از این حق خود نیز نتوانسته است برخوردار شود.
مسئولان حکومت ایران روحالله زم و کانال تلگرامی «آمدنیوز» را همچنین متهم کردهاند که به ویژه در جریان اعتراضهای دیماه ۹۶، مردم را به خشونت تشویق میکردند.
گزارشگران بدون مرز حکم دادگاه بدوی برای روحالله زم را «غیر قابل پذیرش» و دادگاهش را «ناعادلانه» خوانده است.
عناوین مطرح شده علیه این متهم در اولین جلسه دادگاه “افساد فی الارض، تشکیل و اداره کانال «آمد نیوز» و «صدای مردم» با هدف برهم زدن امنیت کشور، «جاسوسی» به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه، همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت و مدیریت پایگاه خبری «سحام نیوز» با هدف برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در نشر اکاذیب، تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی، توهین به مقدسات، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری، توهین به مقامات و مامورین، تحصیل مال از طریق نامشروع و شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی”، عنوان شده است.