سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه گفت: حکومت ایران با حساسیت ، با دقت و از نزدیک تحولات منطقه قرهباغ را دنبال میکند و در تماس مداوم با همه طرفها است ، و در همین رابطه نیز طرحی را در ارتباط با حل این بحران آماده کرده است و انشاءالله با مشورت با دو طرف درگیر و همچنین دولتهای منطقه و همسایگان این موضوع را پیگیری میکند.
این جنگ زمانی دوباره بین دو کشور آغاز شد که ارمنستان اعلام کرد: جمهوری آذربایجان شهر استپاناکرت (خان کندی)، مرکز قرهباغ را هدف قرار داده است. از چند روز پیش این درگیریها شدت یافته و با حملات سنگینی روبرو شده است.
به گفته مقامات، شماری از غیرنظامیان در جریان بمباران این شهر زخمی شده و خسارات سنگینی به بار آمده است.
در این مدت وزیر خارجه ارمنستان از آمادگی کشورش برای گفتگو با سازمان امنیت و همکاری اروپا جهت برقراری آتش بس مجدد در منطقه مورد مناقشه قرهباغ خبر داد. اما در مقابل، جمهوری آذربایجان تاکید دارد تا زمانی که کنترل منطقه قرهباغ را که در سه دهه گذشته در اختیار جدایی طلبان ارمنستان بوده، به دست نگیرد، جنگ را متوقف نخواهد کرد.
رؤسای جمهوری ایالات متحده، فرانسه و روسیه نیز پیشتر با انتشار بیانیه مشترکی، خواستار برقراری آتشبس فوری میان آذربایجان و ارمنستان در منطقه ناگورنو-قرهباغ شدند اما آنکارا اعلام کرد که این کشورها نباید هیچ نقشی در برقراری صلح در این منطقه داشته باشند.
با بالا گرفتن دوباره درگیریهای نظامی میان آذربایجان و ارمنستان در منطقه ناگورنو قرهباغ، پرزیدنت امانوئل مکرون نیز دوباره خواستار آتشبس شد و اعلام کرد که باید زمینه را برای از سرگیری مذاکرات در چارچوب گروه مینسک فراهم کند.
گروه مینسک شامل کشورهای ایالات متحده، روسیه و فرانسه است و مسئولیت میانجیگری برای حل مناقشه اقلیم قرهباغ را بر عهده دارد.
جنگ دوباره میان دو کشور آذربایجان و ارمنستان در جنوب قفقاز بر سر اقلیم ناگورنو قرهباغ و همچنین تشدید درگیریهای نظامی که از سال ۲۰۱۶ تاکنون بیسابقه بوده است،
آذربایجان نیز اعلام کرد که نیروهای ارمنی چهار موشک به گنجه دومین شهر بزرگ این کشور شلیک کردهاند. ارمنستان پرتاب موشک به گنجه را انکار کرده اما هارطونیان، رهبر جمهوری خودخوانده قرهباغ حمله به این شهر را تایید کرده است.
رژیم اسلامی ایران نیز ادعا می کند که تهران در صدد است تا با ارائه طرحی بین دو کشور درگیر میانجیگری کند . این در حالی که حکومت های آذربایجان و ارمنستان تا به حال به ابراز میانجیگری حکومت ایران اعتنایی نکردند و پاسخی ندارند و معلوم نیست رژیم ایران بدون مشورت با طرفین درگیر چگونه می تواند طرحی را برای پایان بخشیدن این نزاع آماده سازد.
یادآوری می شود که گروه کشورهای عضو نهادی به نام مینسک اکنون سی سال است برای حل نزاع بین اذر و ارمنستان تلاش می کنند و تاکنون نتیجه ای نگرفته اند