سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران ادعا کرد : نفتکش کره‌ای با نگاه مثبت دادستان آزاد شد

سعید خطیب زاده در یک نشست خبری  درباره آزادی نفتکش کره ای ادعا کرد : در پی تکمیل تحقیقات در مورد تخلف کشتی کره ای و بنا به درخواست مالک و دولت کره برای آزادی کشتی، دستور آزادی این نفتکش از سوی دادستان صادر شد. عدم سوء سابقه ناخدا و کشتی در زمینه تخلف در منطقه، زمینه نگاه مثبت دادستان را فراهم کرد.

آگاهان امور میگویند : حال این سوال مطرح می شود که کره جنوبی چه قولی به ایران داده است تا این نفتکش را با خدمه آزاد کند ؟ از جزئیات این قول خبری نیست ولی هدف ربودن این نفتکش توسط رژیم ایران و توقیف و بازداشت خدمه نفتکش چه بوده و اکنون آیا آزاد کردن این نفتکش برای باز پس گرفتن پول های میلیارد دلاری خود بوده است .

همزمان یک مقام رسمی کره جنوبی نیز اعلام کرد که آزادی کشتی این کشور بعد از قول سئول برای کمک به آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های کره‌ای به دلیل تحریم‌های آمریکا، انجام شده است.

وی در گفتگو با رویترز که نخواست نامش فاش شود،  گفت: «ما آمادگی جدی خود را برای کمک به رفع مشکل پول‌ها ابراز کرده‌ایم».

این مقام وزارت خارجه کره جنوبی افزود که هر دو طرف توافق کرده بودند موضوع پول‌های ایران و توقیف کشتی به هم مرتبط نیستند و سئول برای کمک به آزادی منابع مالی ایران قول مساعد داده است.

پیش از آزادی این نفتکش ، عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی نیز گفته بود که هنوز هفت میلیارد دلار دارایی بلوکه‌شده ایران در کره آزاد نشده است.

این نفتکش دی ماه سال گذشته توسط  نیروی دریایی سپاه پاسداران توقیف شد و امروز( آدینه ) ایران را ترک کرد.

ماه گذشته، بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفته بود که  واشنگتن با آزادسازی پول‌های ایران در کره جنوبی مخالف است مگر اینکه تهران به تعهد کامل به برجام برگردد. آزادسازی این کشتی همزمان با مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در وین انجام شده است.

وزارت دفاع کره جنوبی پس از توقیف این کشتی از سوی سپاه پاسداران، واحد مقابله با دزدی دریایی خود را به منطقه اعزام کرد اما چند روز پس از سفر معاون وزارت خارجه کره جنوبی به تهران، این واحد منطقه را ترک کرد.

خبرگزاری کره جنوبی “کی بی اس” نیز در هفته‌های گذشته مقام‌های جمهوری اسلامی از انجام گفت‌وگوهایی با مقام‌های کره جنوبی برای آزادی بخشی از هفت میلیارد دارایی بلوکه شده ایران در این کشور خبر داده بود و متقابلا مقام‌های کره جنوبی از احتمال رفع توقیف کشتی خود از سوی ایران خبر داده بود.