رسانه ها نوشتند آن مسلمان افراطی که با چاقو به کلیسای بزرگ شهر نیس حمله کرد و سر بانوی سالخورده ای را که مشغول نماز بود از بدن جدا کرد و گلوی خادم کلیسا را برید و یک تن دیگر را به قتل رساند، یک پناهنده تونسی بوده که همین چند ماه پیش سوار بر قایق گروهی از پناهجویان مراکشی، به طور غیرقانونی وارد فرانسه شده بود.
آن چه قابل درک نیست این واقعیت است که فردی، جانش از وضع زندگی و اوضاع کشور خود به تنگ آمده و به دنبال کشوری می گردد که متمدن و مرفه باشد، و بعد با به خطر انداختن جان خود، در آن کشور پناه می گیرد و بعد می خواهد همان تعصب دینی را که موجب عقب ماندگی کشور زادگاهش گردیده، و همان تعصبات دوران نخستین اسلامی را در فرانسه هم رواج دهد؟
آیا آن ها درک نمی کنند که اگر فرانسه و دیگر کشورها به پیشرفت و دموکراسی رسیدند، به علت آن است که صد سال و بیشتر، خود را از حکومت ملایان مسیحی جدا ساختند و رژیم سکولار برقرار کردند تا هر کس خویش را در خلوت خانه، آن گونه که می خواهد، ستایش کند – ولی در داخل جامعه پیرو ارزش های امروزی باشد و آزادی بیان را احترام گذارد و دموکراسی را سرمشق زندگی خود قرار دهد؟
__________________________________________________________
حسن روحانی و همه سران رژیم ایران باید تصمیم بگیرند که آیا ادامه تحریم های اقتصادی ایالات متحده، بر بینواتر شدن رژیم ایران تاثیر داشته و یا آن گونه که برخی سران حکومت می گویند، آمریکا هیچ غلطی نکرده و نمی تواند بکند.
حسن روحانی نیز از یک سو ادعا می کند که رژیم ایران از این تحریم ها سربلند بیرون خواهد آمد و شکست نصیب آمریکا خواهد شد، و چند روز بعد می گوید که همه مشکلات ایران به علت سیاست های آمریکاست و نشانی کاخ سفید را می دهد که مردم ایران بروند و به آن جا لعنت بفرستند.
یک روز می گوید که به علت این تحریم ها ، همه چیز در حکومت ایران فلج شده است و فردایش می گوید که ایرانیان به مشکلات عادت کرده اند و رژیم از رفتار خود دست بر نخواهد داشت.
هنگام آن است که سران حکومت تصمیم بگیرند که آیا ادامه تحریم های آمریکایی مثبت بوده، و یا رژیم را به خاک سیاه نشانده است؟