سربازان آمریکایی به تدریج از افغانستان بیرون می‌روند و نیروهای طالبان آنجا را تصرف می‌کنند

انتقادات نسبت به دولت پرزیدنت بایدن که به خارج کردن سربازان آمریکایی از افغانستان ادامه می‌دهد گسترده‌تر شده است. علت این انتقادها آن است که در روزهای اخیر نیروهای طالبان به پیشروی مداوم در خاک افغانستان ادامه می‌دهند و تسلط آن‌ها بر شهر قندوز، زنگ خطر را بیش از پیش به صدا در آورده است.

پرزیدنت بایدن در پاسخ به این انتقادات گفت که چهار رئیس جمهوری در ایالات متحده وعده داده بودند که نیروهای آمریکایی را از افعانستان بیرون خواهند آورد و او مصمم است این برنامه را به اجرا بگذارد.

با آن که طالبان تعهد سپرده بودند که از پیشروی نظامی خودداری ورزند و نزاع خود با دولت مرکزی کابل را از راه‌های مسالمت آمیز حل کنند، در روزهای اخیر به تهاجم جنگی ادامه داده و نقاط بیشتری را تصرف کرده‌اند که مهمترین آن‌ها شهر قندوز بوده است.

کارشناسان آمریکایی ارزیابی می‌کنند که اگر وضع به همین ترتیب پیش رود، سقوط دولت مرکزی افعانستان حتمی خواهد بود و آن کشور به طور کامل به دست طالبان خواهد افتاد و حکومتی همانند داعش بر آن کشور مسلط خواهد شد و همراه با حکومت اسلامی ایران بر شدت پیکار برای ریشه‌کن ساختن نفوذ ایالات متحده در منطقه همکاری خواهد کرد.

مقامات آمریکایی می‌گویند که هدف آن‌ها از ورود نظامی به افغانستان که همانا مبارزه با گروه تروریستی القاعده، به دنبال انفجار برج های دوقلو در نیویورک بوده، تامین شده و آن ها نمی‌توانند برای همیشه در افغانستان بمانند.

مقامات محلی در نقاط مختلف افغانستان می‌گویند: «طالبان با لباس های غیرنظامی و با پنهان کردن اسلحه خود وارد شهرها می شوند و سپس به طور ناگهانی حمله را آغاز می‌کنند و به آسانی می‌توانند ارتش محلی را از میدان بیرون برانند.

طالبان با هر شهری که تصرف می‌کنند، مقادیری نیز اسلحه، مهمات و حتی خودروهای جنگی به دست می آورند و زمینه را برای اشغال بعدی آماده می‌سازند.

آشنایان امرو یادآوری می‌کنند که رژیم ایران در گذشته طالبان را که اهل تسنن هستند، دشمن خونی خود معرفی می کردند، ولی از هنگامی که خروج سربازان آمریکایی به مرحله عملی رسیده، رژیم ایران به طالبان نزدیک شده و به آن پیشنهاد همکاری داده است.

گسنترش جنگ در افعانستان موجب آوارگی میلیون‌ها نفر از مردم آن کشور شده است که شمار زیادی از آنان به مرز ایران هجوم آورده‌اند و هزاران نفر دیگر می‌کوشند از طریق مرزهای ترکیه، خود را به اروپا برسانند. مقامات اروپایی در روزهای اخیر بارها در این باره ابراز نگرانی کرده‌اند.