سعید خطیب‌زاده: خدمه کشتی توقیف‌شده کره‌ جنوبی می‌توانند از ایران خارج شوند

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران اعلام کرد خدمه کشتی توقیف‌شده کره‌ جنوبی توسط سپاه پاسداران، اجازه خروج از ایران را دریافت کردند.

گفته شده است که این کشتی دارای ۲۰ خدمه با ملیت‌های کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار است.

خطیب‌زاده در ادامه افزود:  آزادی این افراد «به دنبال درخواست دولت کره جنوبی و مساعدت قوه قضاییه در چارچوب مقررات قضایی» و «در یک حرکت انسان‌دوستانه صورت گرفت».

او  بار دیگر کشتی توقیف‌شده کره جنوبی را به ایجاد آلودگی زیست‌‌محیطی در خلیج فارس متهم کرد و گفت: «بررسی قضایی پرونده تخلف کشتی و کاپیتان در چارچوب قوانین ادامه دارد».

نفتکش کره جنوبی اواسط دی‌ماه به دست نیروی دریایی سپاه پاسداران در آب‌های خلیج فارس و به اتهام «نقض پیاپی پروتکل‌های زیست‌محیطی دریایی» توقیف شد.

آگاهان امور می گویند: در چنین مواردی از کمپانی و صاحب نفتکش تعهد مالی می گیرند و نفتکش را آزاد می کند اینها همگی یک بار دیگر ثابت می کند که این راهزنی دریایی به هدف زور گیری هفت میلیارد دلار بدهی کره جنوبی به ایران بوده است

یادآور می شود که توقیف این کشتی در حالی بود که مذاکرات بین دو کشور درباره پول‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی به نتیجه نرسید، اما وزارت امور خارجه ایران بارها وجود ارتباط میان توقیف این نفتکش و پول‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های کره جنوبی را رد کرده است.

آزادی خدمه این کشتی که در میان آنها دو نفر تبعه اندونزی نیز حضور دارند، حدود ده روز پس از توقیف یک نفتکش با پرچم ایران به دلیل نقض قوانین حمل و نقل دریایی از سوی گارد ساحلی اندونزی صورت می‌گیرد.

سفارت اندونزی در تهران پس از توقیف کشتی کره‌ جنوبی به دست نیروی دریایی سپاه پاسداران، در رابطه با وضعیت دو خدمه اندونزیایی در این نفتکش توقیف‌شده یادداشتی اعتراضی به وزارت خارجه ایران داده بود.

آخوند مجتبی ذوالنوری، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پنج روز پیش  در تماس ویدیویی با سونگ یونگ گیل، همتای کره‌ای خود، گفته بود که  استرداد پول‌های بلوکه‌‌شده ایران در کره جنوبی، بر رفع توقیف نفتکش این کشور در ایران «موثر» است.

خطیب زاده  در ادامه از تماس  تلفنی عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی خبر داد که در آن «موضوع آزادسازی هر چه سریع‌تر منابع ارزی ایران در کره جنوبی» مورد تاکید قرار گرفت.

البته هنوز معلوم نیست که چرا این ها را یک ماه نگه داشته اند